Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha norsk hoppuke neste vinter

Allerede i samtaler med det internasjonale skiforbundet.

MED HOPP OM NOE NYTT: Norsk hoppsport har håp om å få til en norsk hoppuke allerede neste vinter. Her fra Garmisch i den ekte hoppuka.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MED HOPP OM NOE NYTT: Norsk hoppsport har håp om å få til en norsk hoppuke allerede neste vinter. Her fra Garmisch i den ekte hoppuka. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Skiforbundet er i samtaler med FIS om en norsk hoppuke. Nyvinningen kan bli innført allerede neste sesong.

- Vi ønsker å lage en norsk hoppuke som blir avslutningen på sesongen, og skaper et høydepunkt på samme måte som den tysk-østerrikske hoppuka er det på starten av sesongen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Spørsmålet er om Planica vil gi fra seg hoppernes sesongavslutningen. Det internasjonale skiforbundet er positiv til en norsk hoppuke med seks renn over åtte dager i Holmenkollen, Lillehammer, Granåsen og Vikersund.

- Initiativet kommer fra det norske skiforbundet, og vi er selvsagt villig og forberedt på å hjelpe dem, sier renndirektør i FIS, Walter Hofer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media