Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha norsk proff-lag

Thor Hushovd kan bli sykkelproff uten å flytte til utlandet. Allerede fra neste sesong kan landeveisfolket få sitt eget norske profflag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nivået på norske syklister er nå så bra at det svarer seg, mener sportssjef og tidligere sykkelproff, Atle Kvålsvoll. Nå mangler bare 80 sponsormillioner. Norske syklister er på offensiven:

  • Regjerende amatør-verdensmester Thor Hushovd har vært sjef i amatørrittet Tour de Loir et Cher denne uka.
  • Steffen Kjærgård, som kjører for det danske proff-laget Chicky World, har sesongåpnet med sterke resultater i proffrittene Circuit de la Sarthe og Normandie Rundt.
  • Flere av de andre norske sykkelproffene har vist positive takter.

Denne framgangen vil Norges Cykleforbund og sportssjef Atle Kvålsvoll utnytte.

Bør hentes hjem

- Slik Thor og Steffen kjører nå, likner de stammen i et framtidig norsk profflag. Og vi bør hente flest mulig av de øvrige norske utenlandsproffene hjem til en slik satsing. Og interessen er stor, sier Kvålsvoll.

Og nevner følgende ryttere:

  • Kurt Asle Arvesen i italienske Riso Scatti.
  • Svein Gaute Hølestøl i danske Chicky World.
  • Stig Kristiansen og Bjørnar Vestøl i danske Accept Card.
  • Ole Sigurd Simensen i tyske Agro Adler.

Trenger 80 mill.

Og et norsk profflag kan være en realitet allerede neste sesong. Norges Cykleforbund er så godt som enig med de beste norske eliteklubbene - Sandnes, Horten og Ringerike - om et opplegg. I løpet av få uker starter de jakten på sponsorkroner.

- For å drive på det nivået vi ønsker, trenger vi 80 millioner kroner i året. Målet er å ha et profflag klart innen 1. januar neste år, sier sykkelpresident Jan-Erik Steen.

- En slik satsing er viktig for å unngå at de beste rytterne forsvinner utenlands. Vi bør kunne tilby et talent som Thor Hushovd et godt proff-alternativ her i Norge. Dessuten vil det ha stor betydning for sykkelinteressen her hjemme.

Men laget skal ikke være hel-norsk:

- Minst femti prosent av stallen bør være norske ryttere, men vi bør også knytte til oss utlendinger, mener Jan-Erik Steen.

PROFF I NORGE?: Thor Hushovd imponerte og leder amatørrittet Tour de Loir et Cher i Frankrike. Kanskje kjører han på et norsk profflag neste sesong.