NY TOUR?: Det kan bli en felles norsk-svensk skitour fra 2020. Her ved Ingvild Flugstad Østberg og Stina Nilsson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY TOUR?: Det kan bli en felles norsk-svensk skitour fra 2020. Her ved Ingvild Flugstad Østberg og Stina Nilsson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Langrenn:

Vil ha norsk-svensk skitour i 2020

Felles søknad.

Norge og Sveriges skiledere er i disse dager på FIS' høstmøte i Zürich. Fredag la de to langrennsnasjonene inn en felles søknad om ny langrennstour i 2020.

- Å få en egen ski-tour i et av verdens mest langrennsinteresserte områder blir fantastisk. Vi får vist fram idretten vår på en måte som vil gi et løft for langrennssporten. Det at prologen legges til Skottland er et viktig ledd i å invitere flere nasjoner inn i langrennsverdenen, sier Åge Skinstad, Norges representant i verdenscupkomiteen i FIS, i en pressemelding.

Edinburgh er nemlig foreslått som prolog-by. Det blir i så fall første gang i historien at verdenscupsirkuset i langrenn kommer til Skottland. Touren vil være over to helger i februar 2020. I tillegg til renn i Östersund, Åre og Trondheim vil det bli en etappe fra Sverige til Norge hvor detaljer ennå ikke er fastsatt.

- Vi gleder oss til å jobbe videre med detaljer rundt etapper og stilart, og jeg tror dette blir en spennende og attraktiv nyvinning for langrennssporten, sier Skinstad.

- Dette blir fantastisk, og jeg vet våre utøvere har drømt om å få vise seg fram på hjemmebane. Her får vi en god mulighet til å vise fram andre sider ved sporten til et internasjonalt publikum, og ikke minst åpner det opp for spennende samarbeid med vår hyggeligste konkurrent i skisporet, sier sportssjef Vidar Løfshus.

(NTB)