Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iversen vil at Northug skal krype for Løfshus for landslagsplassen

Vil ha Northug tilbake på landslaget: - Han må ringe og be på sine knær

Emil Iversen ber Petter Northug ringe landslagsledelsen for å få plass på landslaget.

GIKK BIRKEN: Petter Northug gikk inn til en 97. plass i Birkebeinerrennet lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GIKK BIRKEN: Petter Northug gikk inn til en 97. plass i Birkebeinerrennet lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

FALUN (Dagbladet): Petter Northug gikk inn til en 97. plass i Birkebeinerrennet, nesten 25 minutter bak vinneren Andreas Nygaard. Northug snakket ikke til pressen etter løpet, men har snakket med kompis Emil Iversen etter målgangen.

- Han sa at han gikk sitt beste klassiskrenn for sesongen i alle fall. Det sier kanskje litt om hvor han står, sier Iversen om kameraten.

Iversen er i Falun og deltar i minitouren, men er en av dem som kjenner Northug best. Han er usikker på om Northug kommer til å satse framover.

- Det vet ikke jeg. Jeg tipper han vil. Han må kjenne litt og bruke tiden framover. Skal man satse må man satse for fullt, for det er unggutter både fra Sibir og Byåsen som har kommet inn og satt en høy standard.

Må tilbake på landslaget

I Falun er det de to 21-åringene Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov som virkelig har vist seg fram med hver sin seier. Ti år eldre Northug er ikke lenger nødvendigvis den raskeste og skumleste på fellesstarter etter hva de to ungfolene har vist denne sesongen.

Iversen mener at Northug nå er nødt til å bli en del av landslaget på heltid for å kunne komme seg tilbake på godt, gammelt nå.

- Hvis han har lyst til å fortsette på ski er nok det den eneste sjansen tror jeg. Så da får han ringe Vidar og be på sine knær og komme inn på et lag og være motivert for å bidra og være på lik linje med alle andre. Da tror jeg det er håp.

Iversen har ingen gode svar på hvorfor det ikke gikk som planlagt for Northug i OL-sesongen, men avviser at Northug har manglet kontroll på eget opplegg.

- Jeg tror han har kontroll på hva som må gjøres, så har det kanskje gått litt skeis for ham med høydetrening og sånn og det er risikabelt. Han har bra peiling, men det koster og han må være motivert om han skal klare å gjøre det.

- Han må virkelig ville, og det må han finne ut av selv. Jeg skal bruke en måned eller to nå på å prøve å overtale ham, sier Iversen.

VIL HA MED NORTHUG: Emil Iversen ønsker å få med kompis Petter Northug på landslaget neste sesong. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet
VIL HA MED NORTHUG: Emil Iversen ønsker å få med kompis Petter Northug på landslaget neste sesong. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet Vis mer

Dårlig dag

De norske herrene fikk det ikke til på 15 kilometer fellesstart i Falun. Martin Johnsrud Sundby ble beste norske på en åttendeplass, mens Johannes Høsflot Klæbo må vente på å innkassere sammenlagtseieren en dag til. Klæbo ble bare nummer 22, men mangler bare ett poeng på å sikre seg sammenlagtkula.

Byåsen-løperen var usikker på hvem av ham og Northug som hadde hatt det tyngst i skisporet denne dagen.

- Det er vanskelig å si. Tjuefem minutter er mye, men det føltes i alle fall blytungt ut for meg, så kanskje vi begge hadde en fryktelig tung dag.

En ting Klæbo vet sikkert er at han er glad for at han ikke skal ta ut landslagstroppen til Norge før neste sesong. Verdenscuplederen er like spent som alle andre på hva avgjørelsen blir.

- Jeg er veldig glad for at jeg ikke ta ut det laget her. Men jeg tror de som skal ta det ut og Petter skal ha noen diskusjoner framover på hvordan det her skal bli, så blir det spennende for alle å finne ut av hvordan det her skal bli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling