Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Vil ha ny stjernekrig i finalen: 
- Dommerne hadde ikke sett håndball før

- Håper det blir enda hetere.

NY DUELL: Nikola Karabatic endte i en krangel med Bjarte Myrhol etter kampen i gruppespillet. Nå møtes lagene igjen i finalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY DUELL: Nikola Karabatic endte i en krangel med Bjarte Myrhol etter kampen i gruppespillet. Nå møtes lagene igjen i finalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Frankrike, kl. 17.30

PARIS (Dagbladet): Norge spiller finale i håndball-VM i kveld - og storfavoritt og VM-vert Frankrike står på motsatt banehalvdel.

Lagene møttes også i gruppespillet for to uker siden. Det endte med fransk 31-28-seier, men de norske spillerne yppet seg. Det ble hett både under - og etter kampen da flere spillere barket sammen.

Espen Lie Hansen fyrer opp før finalen - og håper på høy temperatur.

- Jeg håper det blir enda hetere i finalen. Vi hadde mer å gå på i den kampen (i gruppespillet). Også var det to iranske dommere som ikke hadde sett håndball før. Det var mange rare dommeravgjørelser. Jeg håper spanjolene (det ble danske dommere) i finalen er bedre, sier Espen Lie Hansen til Dagbladet.

FYRER OPP: Espen Lie Hansen før VM-finalen mot Frankrike.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FYRER OPP: Espen Lie Hansen før VM-finalen mot Frankrike. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Både Sander Sagosen og Bjarte Myrhol havnet midt i turbulensen mot de franske stjernene og Nikola Karabatic i den forrige kampen. Ingen av dem ser for seg en ny norsk/fransk-brytekamp.

- Det blir en helt annen kamp nå. Nå går Frankrike ut i 130 km/t. Da må vi gå ut i 140. Det kommer til å bli enormt fartsfylt, mye fysikk og forhåpentligvis god håndball, sier Sagosen til Dagbladet.

- Hva trigget deg i den forrige kampen?

- Det var en som dultet borti da kampen var over og skulle «bjeffe» litt. Da måtte vi vise karakter og at det ikke er okay, sier Sagosen.

Blant annet Myrhol sto fram.

- Det var egentlig ingenting spesielt som skjedde. Vi var skuffet over tap og de franske kan være arrogante. Det var en dårlig kombinasjon, sier Myrhol.

Landslagskapteinen fortsetter:

- Vi yppet oss mot Frankrike sist og tar med oss mye positivt selv om det ble tap. Vi viste at vi kan spille jevnt mot de beste i verden. Det gir oss selvtillit inn mot finalen. Det blir en knalltøff kamp, men vi skal gi alt, sier Myrhol.

Espen Lie Hansen forteller:

- Inngangen til kampen er lik som alltid. Det er ingen nye trylletriks: Godt forsvar, hjelpe målvakten og sette hurtige baller i mål, sier Lie Hansen.

De norske spillerne gjennomførte i formiddag den siste treningsøkta inne i finalehallen AccorHotels Arena i den franske hovedstaden - etter to og en halv uke med VM-spill. I kveld venter over 16 000 tilskuere - der hjemmepublikumet naturligvis vil gi hjemmelaget en enorm støtte.

Pressen fikk tilgang til det første kvarteret av økta som besto av litt ballek og enkle øvelser for å få kroppen klar for kveldens drama. Assistent Børge Lund styrte og ledet en formasjonsøvelse for å terpe angrepsspillet mot et fysisk råsterkt fransk forsvar.

VM-finalen Norge - Frankrike starter klokka 17.30 Kampen vises på TV 2.

PS: Det er danske Mads Hansen og Martin Gjeding som er dommere i kveldens finale.

LYKKETEGNING: – Sønnen min tegnet en tegning til meg før jeg dro der jeg hadde en medalje rundt halsen. Den hadde en slags gullfarge og har vært med meg hele veien. Det forteller linjespiller Bjarte Myrhol til Dagbladet etter den nervepirrende semifinalen mot Kroatia i Paris fredag. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer
SENKER SKULDRENE: Keepertalentet Torbjørn Bergerud reddet den avgjørende straffen i de siste sekundene av andre omgang i semifinalen mot Kroatia fredag kveld. Nå forbereder han og resten av laget seg på finalen mot Frankrike i Paris på søndag. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling