Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha nye spillere for å sikre medalje

Odd slo Tromsø.

KOVACS' TIENDE: Peter Kovacs headet inn seiersmålet som ga Odd tre poeng mot Tromsø. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
KOVACS' TIENDE: Peter Kovacs headet inn seiersmålet som ga Odd tre poeng mot Tromsø. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Heller ikke formsterke Tromsø maktet å stoppe Odd Grenland-toget. Peter Kovacs hodestøt var nok til å sikre skienslaget 1-0 på hjemmebane.

Nyopprykkede Odd har ikke vist respekt for de andre lagene i eliteserien i år. Hvittrøyene er på tredjeplass, som det eneste laget som til en viss grad holder følge med Molde på annenplass.

- Medaljesjansene er gode hvis vi holder troppen skadefri og kanskje får inn en nykommer eller to, konstaterte Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

- Jeg er fornøyd med første omgang, men i annen omgang slapp vi Tromsø mer inn i kampen. Det ble likevel en fortjent seier. Vi fikk det ene målet vi skal ha, sa Fagermo.

Tre tap
Kun Molde, Start og Viking har maktet å slå Odd Grenland i år. Tre tap er sterkt etter 22 runder. Bare ubeseirede Rosenborg er bedre.
Og Odd-oppskriften er enkel: score mål. Siden 0-3-tapet mot Viking i seriepremieren, har ikke Odd-spillerne gått målløse av banen en eneste gang. Det gjorde de ikke søndag heller.

GREP OM TREDJEPLASSEN: Odd har nå seks poeng på Brann (én kamp mindre) i kampen om bronsemedaljene. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
GREP OM TREDJEPLASSEN: Odd har nå seks poeng på Brann (én kamp mindre) i kampen om bronsemedaljene. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Gjestene fra nord, som kom rett fra sterke 2-3 borte mot Athletic Bilbao, hadde en rekke muligheter, men klarte ikke å vise samme effektivitet som vertene. Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt var svært nære i hver sin omgang, men stolpen stoppet Moldskred og Rushfeldts hodestøt gikk utenfor.

Peter Kovacs er derimot svært sikker på hvor målet står. Han rundet ti mål da han stanget inn 1-0 like før hvilen. Torjus Hansén la innlegget, Kovacs kjempet seg fri og nikket ballen kontant i mål.

God Ramovic
Odd hadde også flere sjanser til å øke ledelsen i annen omgang, men Sead Ramovic gjorde en sterk kamp i gjesteburet. Tromsø er på åttendeplass, 13 poeng bak Odd.

Torsdag spiller de rødhvite igjen mot de største, når Athletic gjester Tromsø for annen kamp i europaligakvalifiseringens siste runde. Det tette kampprogrammet tar på, erkjenner trener Per-Mathias Høgmo.

- Vi har slitt med litt for mange kamper på kort tid og har ikke marginene på vår side. Men jeg er imponert over at kom tilbake i kampen i annen omgang, sa Høgmo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling