Vil ha offensivt U21-lag

Hallvar Thoresen ønsker en ny kultur på det norske U21-landslaget når han nå overtar styringen.

Thoresen ble i går utnevnt til ny sjef for U21-landslaget av Norges Fotballforbund.

Dermed blir den tidligere assistenttreneren sjef for Norges største talenter. Foreløpig har han laget en todelt programerklæring.

- For det første skal vi vinne fotballkamper og kvalifisere oss til mesterskap. Men vi skal ha like stor prioritet på å utvikle toppspillere, sier Thoresen til Dagbladet.

Bedre offensivt

Først og fremst skal han utvikle offensive spillere.

Der mener Thoresen Norge har stagnert og blitt dårligere de siste åra. Derfor ser han etter spillere som er gode med ballen i beina.

De signalene mener han det er viktig å sende til Fotball-Norge også.

- Så nå blir det slutt på lange baller?

- Nei, det gjør det ikke. Men det skal bli slutt på ensidig lange baller. Når vi har vært dårlige tidligere, er det fordi vi har brukt langballen ensidig, og dermed blitt forutsigbare. Utfordringen ligger i å få spillere som skjønner når det er riktig å slå lange baller, og når det er riktig å bruke midtbanen, sier Thoresen.

Nordmenn gode i fotball

Thoresen er lei av at vi undervurderer våre egne fotballferdigheter. Han mener Norge ikke står mye tilbake for de aller beste fotballnasjonene - ikke teknisk, og spesielt ikke taktisk.

Derfor blir et vesentlig kriterium for å komme med på Thoresens U21-lag at spillerne er flinke til å variere offensivt.

- Vi må slutte å si at vi er dårlige pasningsspillere og dårlige teknisk. Det er vi nemlig ikke. Jeg vil ha slutt på at vi står med lua i hånda og tror de andre er mye bedre enn oss, sier en offensiv Thoresen til Dagbladet.