ALKOHOL: Unge Høyre ønsker å ha ølservering på fotballkamper i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ALKOHOL: Unge Høyre ønsker å ha ølservering på fotballkamper i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Vil ha ølservering på fotballkamper i Oslo

Idrettsforbundet kritisk.

Norges idrettsforbund er sterkt kritiske til Unge Høyres forslag om å tillate alkoholservering på fotballkamper i hovedstaden.

- Det er feil signal å sende ut til familier som ønsker å ta med seg barn på kampene. Vi ser heller ikke at det skal være et behov for å løfte opplevelseskvaliteten gjennom å selge alkohol på tribunene, sier kommunikasjonssjef Per Tøien i NIF til NRK.

Forslaget fra Unge Høyre skal snart fremmes for bystyret i Oslo. I Stavanger har Viking og Stavanger Oilers tidligere fått tillatelse av kommunen til å servere alkohol på bestemte steder.

2. nestleder i Oslo Unge Høyre, Nicolai Øye Langfeldt, ønsker å få samme ordning i Oslo. De peker blant annet på den økonomiske gevinsten for klubbene.

- Det er viktig å sikre klubbene gode budsjettrammer. Vålerenga har hatt økonomiske problemer de siste årene og da mener jeg alkoholsalg vil være med på å øke inntektene og gi publikum en bedre opplevelse, sier Langfeldt til statskanalen.

I Vålerenga mener de at det bør kunne serveres alkohol på deres planlagte stadion på Valle.

- Med de stadionene vi har nå klarer vi lett å lage en avskjerming på ulike seksjoner. På den måten kan vi gi gode familietribuner og samtidig tilrettelegge for seksjoner der det serveres alkohol, sier Stig Ove Sandnes i Vålerenga til NRK.

(NTB)