Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha omkamp etter omstridt tap

Den russiske kjempen Nikolaj Valujev ble ny verdensmester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trenerne røk i tottene på hverandre da Nikolaj Valujev ble utropt til WBA-mester i går kveld. Nå vil amerikaneren John Ruiz ha omkamp.

Treneren til Ruiz stormet opp i ringen og tok verdensmesterbeltet, da det ble klart at «udyret fra øst» hadde vunnet. Den russiske treneren lot ikke vente på seg og kastet seg over sin amerikanske kollega. Sikkerhetsvaktene måtte gripe inn for å ende basketaket.

Nikolaj Valujev vant på poeng og ble tidenes første russiske tungvektsmester, etter at dommerne hadde levert oppsiktsvekkende 114-114, 116-113 og 116-114.

– Jeg måtte vente i 12 år på dette, og nå har det skjedd. Det er fantastisk, jublet Valujev etter kampen.

Krever omkamp

Også mange av de 10.000 publikummerne protesterte da resultatet etter den jevne kampen ble kjent. Nå forlanger Ruiz å møte russeren for å avgjøre striden én gang for alle.

– Min promotør Don King bør gjøre jobben sin og sørge for en omkamp, sier Ruiz.

Han legger ikke skjul på sin indignasjon etter kampen lørdag.

SEIERHERRE: 213 cm høye Nikolaj Valujev ble tidenes første russiske tungvektsmester med seieren over John Ruiz i går kveld. Foto: REUTERS/SCANPIX
SEIERHERRE: 213 cm høye Nikolaj Valujev ble tidenes første russiske tungvektsmester med seieren over John Ruiz i går kveld. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

– Boksing er den eneste sporten hvor du kan bli ranet uten våpen, tordner amerikaneren.

Russisk kjempe

Med seieren over den nesten 40 kilo lettere Ruiz, ble 213 centimeter høye Nikolaj Valujev den tyngste og største verdensmester noen sinne. Han har vunnet alle sine 43 proffkamper.

Ruiz satset på en jab-og-grab-taktikk og lot til å ha kontroll på russeren. Valujev satte i gang med kombinasjoner i syvende runde. I niende viste den russiske kjempen til og med tendenser til dansing.

Valujev fikk inn det eneste slaget som gjorde skade i siste runde, da han traff Ruiz i haka med en rett venstre. Selv om det fikk Ruiz til å vakle, holdt amerikaneren tritt kampen igjennom. (ANB-AP)

TUMULTER: John Ruiz\' trener stormet ringen og stjal mesterbeltet i beste wrestlingstil etter kampen. Nå krever Ruiz omkamp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!