Vil ha Ørjan på banen

Rosenborg vil ha slettet karantenen, slik at Ørjan Berg kan spille returkampen mot Røde Stjerne.

RBKs assistenttrener Ola By Rise sier til NTB at klubben vil forsøke å få Ørjan Berg på banen i returkampen mot Røde Stjerne.

- Rune Bratseth tar det gjennom «de riktige kanalene», men først må vi få dommeren til å innrømme at han har gjort en feil ved å gi Ørjan rødt kort. Etter det han viste av medgjørlighet i går kveld, kan det trolig by på problemer, sa By Rise til NTB med glimt i øyet.

Taus dommer

Dommer Steve Bennett fra England var ikke mer snakkesalig i formiddag enn i går kveld. NTB forsøkte å få en kommentar da vi møtte Bennett på hotellet der han bodde.

- Jeg vil ikke snakke med journalister om dette, var hans klare og korte kommentar.

- Har du sett episoden på TV i etterkant?

En hoderystende Bennett nektet å si noe mer, tok farvel og forsvant.

Ørjan Bergs utvisning kan koste Rosenborg dyrt. Etter all sannsynlighet må han stå over returkampen i Beograd 27. november. Selv om det har skjedd tidligere, er det lite trolig at dommer Bennett bøyer av.

- Vi er helt avhengige av at han innrømmer feil, og det er det dessverre ikke alle dommere som gjør, sier By Rise tørt.

- Ikke straffe

- Avgjørelsen er helt feil, gjentok Ørjan Berg i RBK-brakka i formiddag.

- Jeg kommer i full fart, spiller ballen forbi ham og får et lite spark på venstre legg. Det eneste jeg kan gjøre for å komme unna er å gå til en av sidene. Det er naturlig at jeg faller når jeg er i såpass ubalanse og har stor fart, forklarte Berg.

- Etter å ha sett episoden på TV, trekker jeg tilbake at det var straffe. Spillet burde bare vært vinket videre, akkurat som om det skulle skjedd midt på banen, mente RBKs midtbanejuvel.

Han har selvsagt et lite håp om at UEFA tar tak i episoden og dropper karantenen.

- Det hadde vært supert å få spille bortekampen, men jeg regner ikke med at det skjer. Får i så fall ta det som en positiv overraskelse, sa Berg.

(NTB)

GET OFF! Engelske Steve Bennet viste ingen vilje til å diskutere det andre gule kortet til Ørjan Berg i går, og var ikke spesielt pratsom da han møtte NTB i dag heller.