Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Premier League-kamper utenfor England

Det kan bli ti ekstra kamper i løpet av sesongen.

(Dagbladet.no) I framtida kan du kanskje få se Premier League-fotball også utenfor England. Hva med Manchester United mot Liverpool på Ullevaal?

Det høres kanskje ut som en dårlig spøk - og Norge er nok ikke landet som står øverst på lista. Men alle de 20 klubbene ble torsdag enige om å undersøke mulighetene for å utvide sesongen med én kamp - til 39 kamper.

De totalt ti ekstra kampene kan da bli spilt på baner rundt omkring i hele verden - og interesserte byer kan søke om å være vertskap, melder BBC.

På jakt etter penger

De foreløpige tankene er at kampene i ekstrarunden vil bli satt opp gjennom loddtrekning, men det kan hende at de fem beste lagene bli seedet slik at de ikke kan møte hverandre.

En avgjørelse i denne saken vil neppe bli tatt før Premier Leagues årlige sommermøte i juni, men eventuelle endringer av dagens opplegg kan bli innført allerede i 2010/11-sesongen.

Poengene fra ekstrakampene vil etter det BBC forstår telle som vanlig på tabellen. Dermed kan det være svært avgjørende hvem lagene trekker i disse utenlandskampene.

Det er spesielt markedet utenfor Europa som er attraktivt for Premier League-klubbene. Flere av dem bruker allerede mye tid på å eksponere seg i utlandet, spesielt i Sørøst-Asia, Midtøsten og Nord-Amerika.

VIL EKSPORTERE FRISPARK SOM DETTE: I framtida kan fotballfolk også utenfor England kanskje få se frisparksperler som dette fra Cristiano Ronaldos høyrefot. Foto: REUTERS
VIL EKSPORTERE FRISPARK SOM DETTE: I framtida kan fotballfolk også utenfor England kanskje få se frisparksperler som dette fra Cristiano Ronaldos høyrefot. Foto: REUTERS Vis mer

Ifølge forslaget vil hver arena som blir plukket ut arrangere to kamper i løpet av ei helg.

Følger amerikanerne

Dette er en helt ny måte å tenke på i fotballen, men i andre idretter har dette blitt gjort i flere år. Spesielt amerikanerne har reist langt for å spille kamper.

Det har engelskmennene selv sett på nært hold.

I fjor høst ble det spilt en NFL-kamp på Wembley og en NHL-kamp i O2 Arena i London, skriver Press Association.

Amerikanske lag har også reist til Asia for å spille kamper, for å prøve å gjøre idrettene større også på andre kontinet.

De engelske toppklubbene føler nå kanskje at de har fått maks ut av det engelske markedet og at neste steg er å erobre resten av verden i større grad. I løpet av de siste åra har tv-inntektene nesten blitt firedoblet, og mye av inntektene kommer fra utenlandske rettighetshavere.

Premier League-kamper blir nå kringkastet til over 600 millioner husstander i 202 land. Estimerte tall forteller at én milliard mennesker så kampen mellom Manchester United og Arsenal i november.

image: Vil ha Premier League-kamper utenfor England
ØKONOMI: Klubbene bruker allerede mye tid på å vise seg fram i utlandet. Nå kan det ende med seriekamper langt hjemmefra.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media