Vil ha proffdommere

Tom Nordlie mener tippeligaen bør gjøre som Premier League og Serie A - ansette fotballdommere på heltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag blir enkelte av toppdommerne delvis kjøpt fri fra sine sivile jobber. Start-treneren kaller dem «de siste amatører».

-  I klubbene er det nesten sånn at vi må ha sklisikkert garderobegulv og musikk over urinalen for å få godkjent klubblisensen. Dommerne, derimot, har altfor dårlige rammevilkår, sier Nordlie til Dagbladet.

-  Derfor foreslår jeg at de beste ansettes i fulltidsstillinger. Dette vil også ha en positiv rekrutteringseffekt, siden man ser at det vil bli mulig å leve av dømmingen.

Nordlie kritiserer ikke dagens dommerstand, men han ønsker en debatt om hvorvidt de svartkledte får nok av kaka når fotballfamiliens penger fordeles.

-  Jeg har ingen fasit på hvordan dette skal finansieres, men ser for meg at det må være forbundets hovedoppgave. Klubbene har utgifter nok.

-  Innstillinga avgjør

Tromsø-trener Ivar Morten Normark ønsker også «proffe» dommere, men for ham er det ikke avgjørende hvor stor lønn de mottar eller hvor mange timer de trener.

-  For meg handler det å være proff om hvilken innstilling du har. Men når det er sagt: Som trener i Tromsø er jeg opptatt av å ha gode rammebetingelser, det være seg tid til å trene, ha god kompetanse, besitte det rette utstyret, slik at vi får øvd best mulig. Og dersom Toms forslag går på å bedre rammebetingelsene for dommerstanden, er jeg helt enig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer