Vil ha puppedrakter på landslaget

Sør-Afrikas kvinnelandslag skal bli mer feminine.

(Dagbladet.no:) Sør-Afrikas kvinnelandslag skal få trening i kvinnelig oppførsel og få trangere drakter for å få et mer feminint image. Og for å tiltrekke sponsorer før VM i 2007. Drakter som viser mer av brystene er ett av forslagene.

Menn eller kvinner?

Det Sør-Afrikanske fotballforbundet har sett seg leie av ufeminin kvinnefotball.

- Kvinnelige spillere som kler seg og oppfører seg som menn gir kvinnefotball et dårlig rykte, og spillere må dyrke sin feminine side. De må lære hvordan de skal oppføre seg som damer. Akkurat er det vanskelig å se om de er menn eller kvinner, sier Ria Ledwaba, sjefen for kvinnekommiteen i det Sør-Afrikanske fotballforbundet (SAFA).

Planen er å gi spillerne mer feminine drakter.

- Selvfølgelig kan de ikke gå med skjørt på banen. Men de vil få drakter som er laget for kvinner, med jentedrakter som er formet for bryster, sier Ledwaba til Reuters.

Mødrenekt

Sør-Afrikas kvinnelandslagsspillere er ofte plukket rett fra gatene i townshipene.

- De må lære etikette og viktigheten av å være en rollemodell Det er mødre der ute som ikke vil la døtrene sine spille fotball fordi de er redde for at de vil bli som gutter, sier Ledwaba.

Ledwaba har tidligere ledet kvinnefotballaget Ria Stars i Sør-Afrika, og ble i 1999 kåret til årets kvinne.

FIFAs president, Sepp Blatter, havnet i kraftig storm da han i 2004 ba kvinnelige fotballspillere gå med strammere shorts.

STRAMT:</B> Det Sør-Afrikanske kvinnelandslagets hjemmedrakter.