Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha Raw Air i nordlys

Ombyggingen av Granåsen skaper utfordringer for Raw Air. Løsningen kan finnes i nord.

RAW AIR TIL TROMSØ? Hoppanlegget i Granåsen skal moderniseres. Da må Raw Air finne andre løsninger. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RAW AIR TIL TROMSØ? Hoppanlegget i Granåsen skal moderniseres. Da må Raw Air finne andre løsninger. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2020 skal hoppanlegget i Granåsen moderniseres og bakken i Trondheim kan ikke brukes i den norske hoppturneringen.

- Det er bare snakk om ett år at vi mangler bakke i Trondheim. En løsning er ett ekstrarenn i Lillehammer, men Tromsø er aktuelt om de får realisert de spenstige planene sine. Det hadde vært sinnssykt kult om de får til det, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen om hopplanene i nord.

- Høres det ikke spennende ut med Raw Air i nordlys, halvdrømmer Bråthen over NTB.

Johann André Forfang og andre Tromsø-hoppere må flytte i ung alder for å realisere sine hoppdrømmer. Forfang flyttet tidlig til Trondheim for å kunne satse på en karriere som skihopper.

Fast plass?

- Det jobbes med et kjempeprosjekt på Kvaløysletta. Den stemningen vi kan få fra Tromsø i mars er kjempespennende, og vil føre til at folk hele verden rundt vil få se mer fra Tromsø. Det er ingenting som er vakrere enn Nord-Norge når det er fint vær, sier hoppsjefen.

Bråthen utelukker ikke at Tromsø på sikt kan få en fast plass i Raw Air, dersom hoppanlegget ser dagens lys.

- Det handler bare om hvor bra vi klarer å bygge Raw Air. Putter vi nok penger i dette, møter vi en velvilje der ute. Ingen trodde vi skulle få til Raw Air, men vi klarte det. Nå skal vi ta neste steg, sier Bråthen.

SGP i midnattssol?

Og blir det ikke vinterhopping i verdenscupen fra Tromsø, åpner Bråthen for spenstige sommerplaner.

- Hva med å plastlegge bakken og ha Sommer Grand Prix i midnattssol 23. juni. Det er få ting som er mer spektakulært enn det. De har en helt perfekt beliggenhet for hopperbakker der oppe på Kvaløysletta med vindskjerming og et anlegg inn i naturen. Det blir litt av noen TV-bilder, sier Bråthen.

Årets Raw Air starter i Holmenkollen 10. mars. Turneringen er innom Lillehammer og Granåsen (Trondheim) før finalen i skiflyging i Vikersund.

Bråthen utelukker heller ikke at Rena, som tidligere har arrangert en rekke internasjonale renn, blant annet under den norske hoppuka på 1970-tallet, kan bli Granåsen-erstatter i 2020.

- Rena må gjøre store investeringer, som flomlys, men det er også en mulighet, sier Bråthen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!