Vil ha Rekdal i VIF-ledelsen

Kjetil Rekdal får mye av æren for Vålerengas gode sesongstart. Internt i klubben er det nå et enstemmig krav om å sikre seg veteranen for flere år framover. - Løsningen kan bli å tilby Kjetil Rekdal en jobb innafor vårt eget system, sier John H. Nordbrekken til Dagbladet.

Nordbrekken sitter i formannsstolen og på pengesekken i Vålerenga Fotball ASA. Dermed har han nøkkelen til Rekdals VIF-framtid i sin hånd. Sjøl om salget av John Carew har brakt millioner inn i kassa, så er det neppe aktuelt å bruke de pengene bare til å lønne Rekdal.

- Vi skal ikke brenne de pengene, men de skal brukes til fornuftige sportslige investeringer.

VIFs Bratseth?

Nordbrekken ser heller muligheter for å gi Rekdal en rolle i oppbyggingen av den nye klubborganisasjonen. Enten i klubben, eller i aksjeselskapet.

- Vi er inne i en spennende periode, der det skjer mye i selskapet. Vi er i en prosess der vi bygger opp en ny organisasjon, sier Nordbrekken.

Dagbladet vet at flere sentrale folk i VIF lenge har tenkt høyt om å ansette en sportsdirektør. En mann som kan være Vålerengas svar på RBKs Rune Bratseth. Med ansvar for spillerutvikling og sportslige strategier.

- Jeg vil absolutt ikke spekulere i om Rekdal kan bli sportsdirektør hos oss. Men det er nok en av flere ting han kunne ha gjort. Først må vi snakke med ham, sier han nøkternt.

Investorene i Vålerenga har snakket sammen. Og det er ingen tvil om at de vil gjøre alt for å beholde Rekdal.

Veit ikke

Sjøl er Rekdal bare sikker på én ting:

- Jeg har ikke bestemt meg for noe ennå. Jeg tar hver dag som den kommer. Det er mye som er aktuelt. Både innafor denne klubben (VIF) og andre, sier Rekdal til Dagbladet.

VIF-strategen har bodd på hotell siden han ankom Oslo. Nå er kona Reidun og barna på plass i byen.

- Meningen er at hun skal se på noen leiligheter denne uka. Så får vi bestemme oss etter hvert.

Taper mot utlandet

En framtidig jobb i VIF er nok det beste tilbudet klubben kan gi Rekdal. John H. Nordbrekken innrømmer at Vålerenga aldri kan klare å matche et reelt lønnstilbud til Rekdal hvis det kommer tyske eller engelske klubber på banen:

- Innafor de lønnsrammene som er i norsk fotball i dag, greier vi ikke det.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

<B>Tilbys jobb: Kjetil Rekdal.