Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem blir Norges nye landslagssjef?

Vil ha Rekdal som landslagssjef. Dette sier han selv: - Ikke rart Ole Gunnar og Ståle sier nei

- Nå står spillerne foran speilet og smører salve i håret før de går ut på banen. Det vil Kjetil fjerne effektivt. Han vil få mannfolk til å løpe ut på banen for Norge, mener VIF-legenden Terje Hellerud.

KANDIDAT: VIF-legenden Terje Hellerud vil ha Kjetil Rekdal som Norges landslagssjef. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KANDIDAT: VIF-legenden Terje Hellerud vil ha Kjetil Rekdal som Norges landslagssjef. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ståle Solbakken? Nei. Ole Gunnar Solskjær? Nei. Bob Bradley? Neppe.

Hvem i all verden skal erstatte Per-Mathias Høgmo og bli Norges nye landslagssjef? Det er det store spørsmålet - for øyeblikket større enn Prince Hamlets spørsmål om «å være eller ikke være».

Nå håper Vålerenga-legende Terje Hellerud at Kjetil Rekdal blir mannen som skal forsøke å lede Norge til kommende mesterskap.

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi skal lete verden rundt når vi har den perfekte mannen her. Rekdal er midt i blinken som landslagsstrener, sier Hellerud til Dagbladet og begrunner påstanden slik:

- Han har alle egenskaper som skal til, med internasjonal erfaring både som spiller og trener. Han sier det han mener. Og vil lære folk hva det betyr å spille med både hår og flagg på brøstet.

Rekdal: - Ikke rart at de sier nei

STOLTE ØYEBLIKK: Da Kjetil Rekdal var landslagskaptein, var statusen til det norske landslaget en helt annen. Kan det skje at han returnerer i en trenerrolle? Foto: NTB Scanpix
STOLTE ØYEBLIKK: Da Kjetil Rekdal var landslagskaptein, var statusen til det norske landslaget en helt annen. Kan det skje at han returnerer i en trenerrolle? Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Rekdal er nå sportslig administrativ leder i Vålerenga, etter at Ronny Deila tok over hovedtreneransvaret. Den tidligere norske landslagskapteinen synes ikke det er vanskelig å forstå at Solbakken og Solskjær har takket nei til jobben.

- Jeg synes ikke det er rart at Ole Gunnar og Ståle sier nei. Det har med timing å gjøre, sier Rekdal til Dagbladet.

- Mange ønsker deg som landslagssjef. Hva tenker du om det?

- Jeg har mer enn nok med Vålerenga nå. Jeg ønsker ikke å bidra til noe mer spekulasjoner rundt landslagsjobben.

- Hvem bør Norge ansette?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i, svarer Rekdal.

- «Reka» er den rette

Hellerud er imidlertid klar på at Vålerengas sportslig administrative leder er rett mann for Norge.

ANBEFALER REKDAL: VIF-legenden Terje Hellerud, her sammen med Ronny Deila, mener Kjetil Rekdal er den perfekte landslagssjef. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ANBEFALER REKDAL: VIF-legenden Terje Hellerud, her sammen med Ronny Deila, mener Kjetil Rekdal er den perfekte landslagssjef. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Nå står spillerne foran speilet og smører salve i håret før de går ut på banen. Det vil Kjetil fjerne effektivt. Han vil få mannfolk til å løpe ut på banen for Norge. Han er ikke den store psykologen. Men det trenger man heller ikke være som landslagssjef med inntil ti samlinger i løpet av et år, mener VIF-legenden.

- Folk i fotballforbundet vet ikke hva de vil. Det tar altfor lang tid. Nå må det fattes en avgjørelse. Det er mulig at NFF skyr Kjetil fordi han har sagt akkurat hva han mener. Landslaget trenger sårt en sjef som får respekt. «Reka» er den rette. Vi trenger ikke en snill og god landslagssjef. Gjør de ikke som han sier, så spiller de ikke neste match. Så enkelt er det.

Backe har ikke hørt noe fra NFF

Hans Backe, som ble lansert som en kandidat til jobben av Dagbladet-kommentator Morten Pedersen i går, har ikke hørt noe fra Norges Fotballforbund.

- Dette kom fra ingenting. Jeg har ikke hørt noe. Men det er klart at når Solbakken takker nei, så dukker det opp en del navn, sier han til Fotbollskanalen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre framover. Jeg skal først lande litt etter Finland-jobben og har faktisk ikke tenkt så mye på framtida. Jeg tar det som det kommer, forteller Backe.

KNEKKER SAMMEN: Kjetil Rekdal vant veddemål mot Vålerengas keepertrener Gjermund Østby. Keepertreneren måtte dermed under saksa, til stor fornøyelse for Rekdal. Video: Youtube/Vålerenga Fotball Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling