Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha resten av Tippeligaen på gratiskanaler

De resterende tv-rettighetene legges nå ut for salg.

SELGER RESTEN: De to resterende tippeligakampene per runde fra 2013 til 2016 legges nå ut for salg.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SELGER RESTEN: De to resterende tippeligakampene per runde fra 2013 til 2016 legges nå ut for salg. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotballs Fotball Media AS begynner nå arbeidet med å selge de eliteserierettighetene Canal + ikke har kjøpt.

Målet er at de skal havne på gratiskanaler, meldes det på NFFs hjemmesider.

- Dette er attraktive rettigheter, og målet er at de to øvrige kampene i Tippeligaen skal vises på åpne kanaler, sier styreleder Paul Glomsaker i Fotball Media AS.

Visepresident i NFF, Einar Schultz, vil imidlertid ikke love noe.

- Det er et mål og et utgangspunkt at de to siste eliteseriekampene skal gå på fri-TV, men vi kan ikke garantere noe, sier han til NRK.

Canal+ har kjøpt rettighetene til seks Tippeligakamper per runde i perioden 2013-2016 for visning på TV, IP TV web og mobil i perioden.

Det som nå legges ut for salg er altså:

- To kamper i Tippeligaen
- Magasinet (høydepunkter etc)
- NM
- Landskamper
- Adeccoligaen
- Toppserien

Niels Røine fra Norsk Toppfotball og Knut Kristvang fra Norges Fotballforbund (NFF) vil lede salgsprosessen, og tidspunktet for salg, og hvordan dette gjennomføres, vil bli kommunisert til aktørene i markedet på et senere tidspunkt, heter det i pressemeldingen fra Fotball Media.

TV 2 har tidligere varslet at de resterende Tippeliga-rettighetene er mindre attraktive etter at Canal+ fikk kjøpe hoveddelen bak ryggen på dem, men har ikke avvist at de kommer til å by.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media