Vil ha rivalen på laget

Mens Petter Solbergs problemer bare fortsetter, er VM-leder Sebastien Loeb på vei mot nye rekorder. Nå drømmer Petter om å få Loeb til Subaru neste sesong.

LAMIA (Dagbladet): Franske Loeb i Citroën leder etter første dag av rally Akropolis, og er på vei mot ny WRC-rekord med fem strake seirer for teamet som trekker seg ut av rally etter årets sesong. På Dagbladets spørsmål om hvilket team Petter tror Sebastien Loeb vil kjøre for neste sesong, svarer han kjapt:

-  Kanskje Subaru ...

-  Mener du det? Kan du tenke deg å få ham på samme lag som deg?

-  Jeg blander meg ikke opp i det, teamet ordner det der. Men det hadde vært morsomt å kjøre samme bil som ham, så kunne vi fått noen gode fighter. Jeg er åpen for alt, og positiv til det om sjefene vil se på mulighetene for å få det til. Men mye skal klaffe før det kan skje. Det spørs om det er rom for det i budsjettet, blant annet, sier Petter Solberg til Dagbladet.

I samme stall ville de utgjort tidenes «Dream Team» i rally.

Positiv til Subaru

Sebastien Loeb smiler lurt når Dagbladet konfronterer ham med at Petter Solberg gjerne ser ham i Subaru neste sesong. Og han avviser definitivt ikke tanken.

-  Hm, ja, hvorfor ikke. I øyeblikket vet jeg ingen ting om hva som skjer neste sesong. Dersom Subaru ønsker meg skal jeg selvsagt vurdere det seriøst, sier Loeb til Dagbladet.

 LAGKAMERATER?  Nordmannen Petter Solberg (t.v.) vil leker med tanken på å få med seg franskmannen Sebastien Loeb i Subaru neste år - og danne rallysportens «Dream Team». Foto: Keith Hammett
LAGKAMERATER? Nordmannen Petter Solberg (t.v.) vil leker med tanken på å få med seg franskmannen Sebastien Loeb i Subaru neste år - og danne rallysportens «Dream Team». Foto: Keith Hammett Vis mer

Det har en stund vært spekulert i at Loeb har planer om å kjøre i privatteamet Kronos neste år - som er sponset av Citroën. Men overfor Dagbladet benekter Loeb at det er avklart.

-  Om jeg skal kjøre en sesong for Kronos, må jeg ha forsikringer om at Citroën kommer tilbake for fullt fra 2007. Så langt har de ikke kunnet gi en slik garanti, så jeg lytter til alle tilbud som kommer. Subaru vil være like interessant som noe annet, sier Loeb.

Han tror det kunne blitt morsomt å være på lag med Petter.

-  Hvem ville vært best om dere hadde kjørt samme bil?

-  He he, ja, det kunne blitt interessant å finne ut. Kanskje vi får svaret neste år, smiler Loeb.

-  Dumt å ignorere

Subarus teamsjef David Lapworth sier han er fornøyd med årets Subaru-stall med Petter og de to yngre sjåførene Chris Atkinson og Stephane Sarrazin, men sier «Never say never» til tanken på å se Loeb i en blå Subaru.

-  Det ville være dumt av oss å ignore det om muligheten dukker opp på slutten av året. Men det er uansett altfor tidlig å tenke i de baner nå, sier Lapworth til Dagbladet.

Søvnløs i Hellas

Helgas VM-runde i Hellas er den åttende på kalenderen, og halvveis inn i sesongen har ingen andre enn Petter og Loeb vunnet. Foran dagens åtte fartsprøver leder Loeb med 6,1 sekunder på finske Marcus Grönholm i Peugeot, mens Petter Solberg er helt nede på 14. plass - drøye tre minutter bak - etter først å ha kjørt i grøfta tre ganger, og så slitt med drivakselproblemer.

Loebs ledelse er spesielt imponerende med tanke på at han har kjørt først på alle fartsprøvene i dag, og «måket» grusen for alle som kommer bak. Med bedre startrekkefølge i dag vil han trolig bare øke ledelsen.

For Petter kan det bare bli bedre etter en marerittaktig dag.

Han hevder at søvnmangelen som følge av vekttabben torsdag som holdt ham våken hele natta ikke var årsaken til problemene.

-  Vi er inne i en fase med mye motgang. Forhåpentligvis snur det for oss snart.

NB! I går ble det klart at vektene som førte til at alle tre Subaru-bilene veide under minstekravet skal dobbeltsjekkes i løpet av helga. Om de viser at bilene veide for lite vil Subaru trolig bli ilagt en tidsstraff.