Vil ha Røkke som sponsor

Kjell Inge Røkke bidrar til industrihistorien om han blir sponsor for boblandslaget. På Lillehammer kjørte toerboben i går for første gang med norskproduserte bobmeier. Prosjektet startet på Ådne Søndråls gullfest etter Nagano-OL.

Dagbladet skrev i går om Kjell Inge Røkkes superhemmelige forsøk på å bli bobkjører på toppnivå. Røkke mislyktes, men får som plaster på såret nå tilbud om å bli hovedsponsor for Norges Ake- og Bobforbund firerbob.

- Vi skal ta OL-medalje i Salt Lake City, sier pilot Arnfinn Kristiansen (28) til Dagbladet.

Sammen med Peter Kildal (24) og Are Knutzen (25) var han i går på plass i det olympiske bobanlegget på Lillehammer for å starte forberedelsene til neste ukes v-cup.

Stor i kjeften

Og det var en spesiell dag. Etter halvannet års jobb, kunne Kristiansen skru norske bobmeier på understellet. Siden OL i Nagano har han og forskningssjef Arne Lier i Olympiatoppen jobbet for å utvikle en helt spesiell bobmeie. Lier var til stede på Ådne Søndråls gullfest i Ål i Hallingdal. Der kom han i bob-prat med Søndrål-nabo og tusenkunstner Jan Leif Slettemoen i den mekaniske bedriften NorMec.

- Jeg var stor i kjeften og sa at dette kunne vi gjøre bedre, sier Slettemoen.

Spiser tiendedeler

Som sagt så gjort. Både Kristiansen, Lier og Slettemoen har stor tro på de nye meiene. Norge er en liten bobnasjon, og har til nå blitt avspist med annenrangs utstyr fra de store fabrikantene i Mellom-Europa.

- De store nasjonene lager spesialutstyr, og favoriserer lag i sitt eget land, sier Slettemoen.

Derfor har han utviklet en helt ny meie med hemmelig stålsammensetning og andre spesialegenskaper. Denne skal gi Kristiansen & co. de to- tre tiendedelene de trenger for å heve seg mot medaljeplass i 2002.

- Det er det vi håper på, sier Kristiansen.

Sjøl gjør gutta jobben til gangs. Foreløpig har de ikke resultater som kvalifiserer til støtte fra Olympiatoppen. Men de trener hardt nok til at Bjørge Stensbøl har gjort et unntak.