Vil ha Russland som VM-vert

Det internasjonale ishockeyforbundet ønsker at Russland skal få muligheten til å arrangere VM i 2023.

RUSSLAND: IIHF-president René Fasel, her avbildet på en pressekonferanse i 2009, ønsker å beholde Russland som VM-vert i ishockey. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
RUSSLAND: IIHF-president René Fasel, her avbildet på en pressekonferanse i 2009, ønsker å beholde Russland som VM-vert i ishockey. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President René Fasel i Det internasjonale ishockeyforbundet sier de vil jobbe for at dopingutestengte Russland får muligheten til å arrangere VM i 2023.

Verdens antidopingbyrå (WADA) har bestemt seg for å utestenge russerne fra å delta i og arrangere internasjonale mesterskap de neste fire årene.

Russland skal etter planen arrangere ishockey-VM om tre og et halvt år, men det får nasjonen ikke muligheten til dersom WADA får det som de vil.

- Ingenting er sikkert per dags dato, men vi skal jobbe med det og gjøre alt vi kan for å beskytte våre interesser og vårt forbund, sier Fasel ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Sveitseren påpeker at russerne har muligheten til å anke WADAs beslutning til Idrettens voldgiftsrett (CAS), og at IIHF venter på en beslutning fra CAS.

- Vi håper virkelig at det ikke blir en politisk beslutning, men en rettferdig og lovlig avgjørelse som fattes, sier Fasel.

WADA har uttalt at alle som forbund som har sluttet seg til byråets regelverk, slik IIHF har, må flytte mesterskap som er tildelt Russland i løpet av den nevnte fireårsperioden, til et annet land så sant det ikke er «lovmessig eller praktisk umulig» å gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer