Norge vil arrangere sjakk-VM i 2020

Vil ha sjakk-VM i Norge. Brudd tenner håpet

Norsk Sjakkforbund vil arrangere Magnus Carlsens neste VM-kamp.

SE LIVE TV NÅ: Temaet er NSF og lokaliseringen av Magnus Carlsens neste VM-kamp, i november 2020. Video: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet): Det bekrefter generalsekretær i Norges Sjakkforbund, Geir Nesheim, på en pressekonferanse fredag formiddag.

- Norges Sjakkforbund lanserer en søkerprosess for å få sjakk-VM 2020 til Norge. Vi har verdensmesteren - han har vært verdensmester siden 2013 og forsvart tittelen tre ganger - så vi vet at han skal spille en kamp til. Det vil vi få til Norge, sier Nesheim.

Sjakkforbundet ønsker nå å invitere interesserte miljøer til å melde sin interesse til et samarbeid for å få sjakk-VM til Norge.

- Vi setter en frist til 25. februar for å ta kontakt med oss. Når fristen er omme, vil vi finne ut sammen med dem hvem som vil være Norges sjakkforbunds samarbeidspartner når vi går videre. Når vi har den på plass, kanskje en måned etter, vil vi ta kontakt med myndighetene og næringsliv for å sikre et konkurransedyktig bud, sier Nesheim.

Brudd

Det er ikke første gang Norge har forsøkt å få sjakk-VM «hjem». Før VM-kampen i 2018 strandet det norske håpet fordi det tok for lang tid å finansiere de drøye 40 millionene det koster å arrangere mesterskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer