Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tennis

Vil ha Sjarapova utestengt på livstid: - Urettferdig overfor de andre spillerne

Den canadiske tennisprofilen Eugenie Bouchard forstår ikke hvorfor Maria Sjarapova skal gis tillatelse til å gjøre comeback etter dopingutestengelsen.

I KONKURRANSE IGJEN: Russlands Maria Sjarapova var tilbake onsdag. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix
I KONKURRANSE IGJEN: Russlands Maria Sjarapova var tilbake onsdag. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix Vis mer

Onsdag var den russiske tennisstjernen tilbake på tennisbanen etter å ha vært borte fra sirkuset i 15 måneder. Sjarapova slo den italienske veteranen Roberta Vinci i comebacket.

Canadiske Bouchard mener imidlertid at WTA-ledelsen sender et galt signal ved å gi den russiske jenta innpass på arenaen igjen.

- Jeg synes ikke det er riktig. For meg er hun en jukser, og for meg bør ingen juksere få utøve sporten sin igjen, sier Bouchard, som i øyeblikket er nummer 59 på verdensrankingen.

- Det er urettferdig overfor de andre spillerne som følger reglene og er ærlige. Jeg mener bare at WTA sender et feil signal til unge spillere «bare juks, så ønsker vi deg velkommen tilbake med åpne armer», tilføyer hun.

30 år gamle Sjarapova har understreket flere ganger at hun tok det forbudte stoffet meldonium i ti år av medisinske årsaker. Da den russiske stjernen avla positiv prøve, hadde stoffet akkurat havnet på dopinglisten.

Sjarapova fikk kortet ned sin straff fordi det ble konkludert med at hun ikke med vilje hadde forsøkt å dope seg.

(NTB)