Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha skandinavisk Ocean Race-båt

Movistar-skipper Bouwe Bekking vil ha et skandinavisk prosjekt til neste Volvo Ocean Race.

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Når Volvo Ocean Racebåtene stikker til havs fra Rio de Janeiro i morgen, er det med bare èn eneste skandinav ombord: Svenske Magnus Woxen (35) på Ericsson Racing Team.

Det ønsker skipper på utfordrerbåten «Movistar», Bouwe Bekking (42), å gjøre noe med.

Bekking, som selv er nederlender (men gift med en dansk kone), ønsker å ha en skandinavisk båt på startstreken ved neste Volvo Ocean Race.

- Arbeidet med å skaffe penger til mitt neste prosjekt er allerede i gang, sier Bekking, som ikke vil avsløre mer om akkurat dèt. Eller om det er han selv skal lede en skandinavisk båt.

Det mest trolige er at neste start blir i 2009, men i regattaledelsen snakkes det om å fremskynde til 2008.

Gode seilere

- Det er flere store firma i Skandinavia som kan være med å ta kostnadene ved et slikt båt prosjekt. Klarer man å skaffe 150 millioner kroner, så er det tilstrekkelig til å være med på neste Volvo Ocean Race.

- Det hadde vært veldig bra for den nordiske publikumsinteressen, tror Bouwe Bekking, som ikke vil spekulere i hvem han kunne tenke seg som skipper og mannskap på et nordisk fellesprosjekt.

- Det finnes mange gode seilere til en båt som dette, mener Bekking, som selv jakter på topplassen i årets Volvo Ocean Race. Før starten i morgen ligger Movistar på fjerdeplass.

En av de mest erfarne seilerne i Whitbread Round The World og Volvo Ocean Race, svenske Magnus Olsson, mener Volvo selv har litt av skylden for at det ikke er noen norske og bare èn svensk båt med i årets Ocean Race.

Dårlig jobbet

- Volvo må komme opp med neste prosjekt veldig fort, slik at man kan begge nordiske båter til neste start. Det er vi i Norden som har reddet Volvo Ocean Race på mange vis.

- De to siste gangene har det vært tre båter fra Sverige og Norge med. Volvo må bli flinkere til å selge konseptet til ulike land for å få opp flere båter stil start neste gang. Både England, Frankrike og Tyskland mangler denne gangen, som ikke tror det blir en fellesbåt fra Norge, Sverige og Danmark.

- Jeg tror det er stor forskjell på nasjonene i Norden til at vi kan få med en felles nordisk båt, tror Magnus Olsson, som nå er sjef for Ericssonteamet. Prisen for den sportslige satsingen er ca 100 millioner kroner.

NORSK BÅT NESTE: Bouwe Bekking på Movistar vil ha en skandinavisk båt i neste Volvo Ocean Race. Kanskje blir det med ham selv som skipper.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling