Vil ha Skårdal som ny alpinsjef

Landslagssjefen for alpingutta, Martin Osswald, har fått tilbud om ny jobb i hjemlandet Tyskland neste sesong. Nå tar løperne til ordet for å få Atle Skårdal som ny sjef. - Atle hadde vært en bra mann, sier Aamodt til Dagbladet.

Alpingutta visste ingenting om sjefens usikre framtid, før Martin Osswald sjøl informerte dem på et møte i Wengen.

- På meg virker det som om han har bestemt seg for å dra, sier Kjetil Aamodt.

Osswald har fått tilbud om toppjobben for de tyske alpinistene de seks neste sesongene. Han ble norsk toppsjef etter Jan Ove Nystuen for to sesonger siden.

- Synd at han gir seg. OK kar å jobbe med, egentlig, sier Kjetil om mannen som var sjef under de norske jubeldagene i Vail sist vinter.

Vil ha Skårdal

Aamodt mener jobben som landslagssjef nå på nytt bør besettes av en nordmann.

- Hadde vært greit med en nordmann. Det blir lettere å kommunisere, sier han.

- Hva med Atle Skårdal?

- Gjerne for meg. Atle er en super person. Han er flink. En OK kar å jobbe med.

Aamodt presiserer imidlertid at det er Skiforbundet - ikke løperne - som tar beslutningen.

Skårdal tar Aamodts ytringer med knusende ro.

- Jeg kan ikke kommentere dette noe særlig, fordi det var helt nytt for meg at Osswald vurderer å gi seg, sier Skårdal til Dagbladet.

Smigret

Den gamle utfor-kongen jobber for tida som produktsjef i Helly Hansen, og har ingen direkte tilknytning til det norske alpinmiljøet rent jobbmessig. Han setter derfor pris på at han ikke er glemt av sine gamle lagkamerater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er smigrende, morsomt og hyggelig at mitt navn blir nevnt i denne sammenhengen. Likevel har jeg ingen formening om min egen framtid sånn sett. Jeg får sette meg inn i saken først, sier Skårdal.

Vil hjem

Sjøl er ikke Osswald så sikker som Kjetil på at tida i Norge er slutt. Før denne sesongen hadde han tilbud om å bli trener for Østerrike. Den gangen takket han nei.

- Det henger i lufta. Ingenting er sikkert, sier Osswald, som etter eget utsagn tar en endelig beslutning etter rennene i Kitzbühel 24. januar.

Han innrømmer at det frister å flytte hjem til Tyskland for godt.

- Alt er OK i Norge. Det finnes overhodet ingen problemer. Men det betyr litt å kunne dra hjem til sitt eget land.