Vil ha Skårdal som ny alpinsjef

Landslagssjefen for alpingutta, Martin Osswald, har fått tilbud om ny jobb i hjemlandet Tyskland neste sesong. Nå tar løperne til ordet for å få Atle Skårdal som ny sjef. - Atle hadde vært en bra mann, sier Aamodt til Dagbladet.

Alpingutta visste ingenting om sjefens usikre framtid, før Martin Osswald sjøl informerte dem på et møte i Wengen.

- På meg virker det som om han har bestemt seg for å dra, sier Kjetil Aamodt.

Osswald har fått tilbud om toppjobben for de tyske alpinistene de seks neste sesongene. Han ble norsk toppsjef etter Jan Ove Nystuen for to sesonger siden.

- Synd at han gir seg. OK kar å jobbe med, egentlig, sier Kjetil om mannen som var sjef under de norske jubeldagene i Vail sist vinter.

Vil ha Skårdal

Aamodt mener jobben som landslagssjef nå på nytt bør besettes av en nordmann.

- Hadde vært greit med en nordmann. Det blir lettere å kommunisere, sier han.

- Hva med Atle Skårdal?

- Gjerne for meg. Atle er en super person. Han er flink. En OK kar å jobbe med.

Aamodt presiserer imidlertid at det er Skiforbundet - ikke løperne - som tar beslutningen.

Skårdal tar Aamodts ytringer med knusende ro.

- Jeg kan ikke kommentere dette noe særlig, fordi det var helt nytt for meg at Osswald vurderer å gi seg, sier Skårdal til Dagbladet.

Smigret

Den gamle utfor-kongen jobber for tida som produktsjef i Helly Hansen, og har ingen direkte tilknytning til det norske alpinmiljøet rent jobbmessig. Han setter derfor pris på at han ikke er glemt av sine gamle lagkamerater.

- Det er smigrende, morsomt og hyggelig at mitt navn blir nevnt i denne sammenhengen. Likevel har jeg ingen formening om min egen framtid sånn sett. Jeg får sette meg inn i saken først, sier Skårdal.

Vil hjem

Sjøl er ikke Osswald så sikker som Kjetil på at tida i Norge er slutt. Før denne sesongen hadde han tilbud om å bli trener for Østerrike. Den gangen takket han nei.

- Det henger i lufta. Ingenting er sikkert, sier Osswald, som etter eget utsagn tar en endelig beslutning etter rennene i Kitzbühel 24. januar.

Han innrømmer at det frister å flytte hjem til Tyskland for godt.

- Alt er OK i Norge. Det finnes overhodet ingen problemer. Men det betyr litt å kunne dra hjem til sitt eget land.