Vil ha skiføre hele året

Jobber med fristilsløype på Rena.

(Dagbladet.no): For at skandinavene fortsatt skal være verdensledende på ski, trengs det gode skiforhold hele året. Nå jobber Inge Bråten med å få kunstfrossen fristilsløype i Rena Leir.

- Hvis noen ønsker en kunstfrossen løype oppkalt etter seg, er det bare å ta kontakt, sier den svenske landslagssjefen, som også er prosjektleder i ArenaRena, til langrenn.com.

Han har de siste to årene jobbet sammen med Forsvaret for å få bygget et sportsinstitutt på Rena og gjøre leiren til en senter både for soldater og idrettsutøvere. Det er i sammenheng med dette Bråten håper å få bygget løypa.

Utsettes

Han regner skiløypa vil koste et sted mellom 20 og 30 millioner kroner. Opprinnelig hadde Bråten planer om å realisere prosjektet allerede i 2006. Nå må han imidlertid se litt lenger fram i tid.

- Prosjektet er blitt litt forsinket på grunn av usikkerhet for forsvaret i forbindelse med valget. Det går nok et par år før vi har alt på plass, hvis ikke en rik investor kommer og øker tempoet i prosjektet, sier Bråten.

Fristil billigst

Det er kostnadene som gjør at prosjektgruppa vil satse på ei fristilsløype framfor klassisk.

RIVALER: Inge Bråten og Thomas Alsgaard leder det svenske langrennslandslaget, mens Bjørnar Håkensmoen (i midten) er Norges sjef. Foto: Scanpix
RIVALER: Inge Bråten og Thomas Alsgaard leder det svenske langrennslandslaget, mens Bjørnar Håkensmoen (i midten) er Norges sjef. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi vil skape kulde fra bakken av på samme måte som i en skøytehall. På den måten håper vi å kunne bruke skiløypa fra august måned. Foreløpig er det planlagt kun ei fristilsløype, ettersom denne kun trenger 3-4 centimeter med snø. Ei klassiskløype vil være mange ganger så dyrt å drifte, forteller Bråten.