Vil ha skiskyting på Ullevaal

Nå er det slutt på alle bomskuddene på landslagsarenaen. Sponsorsjef Jacob Lund vil ha skiskytterrenn foran 20000 på Ullevaal Stadion - og får full støtte fra vinneren av gårsdagens fellesstart i Pokljuka, Halvard Hanevold.

- Dritfett! fastslår Hanevold.

- Et showrenn på Ullevaal hadde vært helt fantastisk, sier Lund - sponsorsjef i DnB, hovedsponsor for skiskytterne.

DnB er gjennom Postbanken også en av hovedsponsorene til Norges Fotballforbund (NFF). Lund sier han allerede har snakket med NFF og Norges Skiskytterforbund (NSSF) om saken.

- Begge partene er veldig positive til en slik konkurranse. Jeg har også konkrete planer for hvordan vi skal få til et slikt renn.

Generalsekretær i NSSF, Alf Koksvik, bekrefter at man har diskutert et renn på Ullevaal.

- Det er godt mulig at det blir et slikt renn, men det store spørsmålet er økonomien, sier han.

- Jeg tror dette kommer til å finansiere seg sjøl med billettinntekter. Dessuten vil dette bli et så stort arrangement at det nok ikke blir vanskelig å skaffe støttespillere, mener Lund.

Langrenn på veien Tanken er at løperne skal skyte inne på stadion og gå langrennet på utsiden.

- Vi kan selvfølgelig ikke ha folk på tribunene bak skyteskivene, og jeg ser for meg at vi stenger av den ene svingen. Løperne vil passere inn og ut av stadion gjennom en eksisterende åpning i hjørnet av den andre svingen.

- Langrennssløyfa vil være på 2,5 kilometer, og gå på veiene rundt stadion. Jeg har skikkelig tro på at dette kan bli et kjempearrangement, sier Lund.

Med en stengt sving, vil det være plass til om lag 20000 tilskuere på stadion.

- Det tror jeg vi kan fylle, blant annet på grunn av svært gode VIP-fasilitetne på stadion.

Positiv Hanevold Lund fikk ekstra inspirasjon fra romjulas showrenn på stadion til den tyske fotballklubben Schalke 04. Der gikk rennet foran 50000 tilskuere, og arrangøren sier de kunne ha solgt dobbelt så mange billetter.

Halvard Hanevold, som vant gårsdagens fellesstart i Pokljuka, gikk rennet i Schalke.

- Det var helt rått! Hvis det klarer å få til noe lignende på Ullevaal, hadde det vært dritfett, sier 34-åringen.

- Jeg regner med det ligger mye jobb bak et slikt arrangement, men med riktig planlegging, tror jeg det er fullt mulig.

Kommer det folk? Hanevolds eneste innsigelse er at han er usikker på om nordmenn liker show, og om det derfor er realistisk å tro at man kan fylle Ullevaal.

- Mitt inntrykk er at folk i Norge heller vil ha vanlige renn.

- Jacob Lund sier 722000 så arrangementet fra Schalke på et ei uke gammelt opptak på NRK?

- Oj, da tok jeg kanskje feil. Nei, dette høres spennende ut.

Lund mener arrangementet kan finne sted så fort som neste sesong.

- Jeg vil ta kontakt med Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i Ruhpolding til uka. Hvis det er interesse for et renn på Ullevaal, bør det være muligheter neste år. I alle fall dersom vi kan gjøre dette med et av rennene fra Holmenkollen.

Trang terminliste Da vil det i så fall bli et renn som telles i verdenscupen. I Schalke gikk en mannlig og en kvinnelig løper på en dobbelstafett, og rennet var ikke tellende i sammendraget. Skal man få et slikt renn til Oslo, kan det ta lengre tid.

- Terminlista er veldig trang, og jeg tror det blir vår største utfordring, sier Lund, som mener graset på Ullevaal ikke vil bli ødelagt.

- Vi vil sørge for at det blir brukt skikkelig trekk, slik at det ikke skjer.

SKISKYTINGSARENA: Ullevaal Stadion
LYKKE: Så glad ble Halvard Hanevold da han slo Ole Einar Bjørndalen med under sekundet på fellesstarten i Pokljuka. Dermed ble Bjørndalen snytt for sin 43. verdenscupseier - og passering av Magdalena Forsberg.