Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha spillere som tøyer grenser

- Vi kan ikke gå til krig med en gjeng speidergutter, sier landslagssjef Gunnar Pettersen (50).

Lørdag ettermiddag leder han Norges håndballherrer i den andre av to kvalikkamper til VM i Tyskland i 2007. Sist helg vant Norge med ett mål mot Romania på bortebane. I Stavanger skal jobben fullføres. I et portrettintervju med Sportmagasinet sier Gunnar Pettersen at han ikke nødvendigvis vil ha lydige disipler med på laget.

- Vi må ha noen gærninger, noen som tøyer grensene. Spillerne skal ikke nødvendigvis si ja til alt, vi kan ikke gå til krig med en gjeng speidergutter.

Pettersen nevner Johnny Jensen og Preben Vildalen som krigere, spillere som definitivt har en del gule og røde kort på håndball-cv\'en. Han trekker også fram Kristian Kjelling og Kjetil Strand.

- Det er spillere som tør å bryte ut av mønsteret, også utenfor banen. Men det er en vanskelig balansegang, sier landslagssjefen, som mener han mer er blitt en leder enn en håndballtrener:

- For meg er håndball blitt mennesker.

Sportmagasinet møter en annen Gunnar Pettersen enn han som raser og river seg i håret på sidelinja. Han forteller blant annet om den tunge tida etter skilsmissen med kona Hilde, og om hva han har lært.

- Jeg orka ikke en gang å skru på TV-en, sier han.

Norge møter Romania i Stavanger Idrettshall kl. 19.15 lørdag.

FRA SIDELINJA: Sportmagasinet møter en åpen Gunnar Pettersen før skjebnekampen mot Romania. I intervjuet forteller han blant annet om den tunge tida etter skislmissen. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones
FRA SIDELINJA: Sportmagasinet møter en åpen Gunnar Pettersen før skjebnekampen mot Romania. I intervjuet forteller han blant annet om den tunge tida etter skislmissen. Foto: Lars Eivind Bones Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling