VIL HA AVGJØRELSE: Både Brasil og Portugal var fornøyd med 0-0 og uavgjort i gruppespillet i VM. FIFA-president Sepp Blatter lanserer nå et forslag som vil gjøre at alle kamper får en avgjørelse.Foto:   AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
VIL HA AVGJØRELSE: Både Brasil og Portugal var fornøyd med 0-0 og uavgjort i gruppespillet i VM. FIFA-president Sepp Blatter lanserer nå et forslag som vil gjøre at alle kamper får en avgjørelse.Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFARVis mer

Vil ha straffekonk etter kamper som ender uavgjort

FIFA-president med friskt forslag til neste VM.

||| FIFA-president Sepp Blatter vil ha slutt på uavgjorte kamper i VM.

Det internasjonale fotballforbundet vil øke underholdningsverdien på VM. Blatter avslører dette i et intervju med det tyske ukebladet Focus, som kommer ut mandag.

- Vi vurderer å gå vekk fra uavgjorte kamper i de innledende rundene. Det betyr ikke at det nødvendigvis blir ekstraomganger, men at lagene går rett på straffesparkkonkurranse, sier Blatter.

Slik ønsker Blatter at lagene skal tenke mer offensivt og mindre på å forsvare sitt eget mål i begynnelsen av mesterskap.

Etter at gruppespillet er ferdig og utslagsrundene starter, kan det bli aktuelt å børste støvet av «golden goal» - første målet vinner-regelen.

Blatter håper han får støtte for forslagene og hevder altfor mange lag gikk på banen for å holde nullen under sommerens VM i Sør-Afrika.

Han skal fremme forslagene overfor FIFAs tekniske komité. (©NTB)