Vil ha strandhåndball i OL

- Er litt som beachvolleyball.

PIRUETTER: Arnhild Holmlimo snur seg rundt i lufta etter at hun har kastet seg inn i feltet. En spektakulær scoring som ga to poeng mot Danmark i går.
PIRUETTER: Arnhild Holmlimo snur seg rundt i lufta etter at hun har kastet seg inn i feltet. En spektakulær scoring som ga to poeng mot Danmark i går. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LARVIK (Dagbladet.no): Klister på henda er byttet ut med sand mellom fingrene. Kontringshåndball er erstattet av 360 graders piruetter og flyvere. Sola skinner fra blå himmel og brisen fra Larviksfjorden blir stoppet av den dunkende musikken.

Strandhåndball er en sexy variant av den tradisjonelle idretten.

Scoringene er spektakulære - og de kommer enda tettere enn i vanlig håndball.

- Litt som beachvolleyballI går startet Beach-EM i Larvik og målsettingen til det europeiske håndballforbundet (EHF) er at denne varianten vil stå på OL-programmet i framtida.

- Vi har et klart mål om at strandhåndball skal bli en olympisk sport. Dette er ganske annerledes enn innendørsidretten og jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal kunne ha profesjonelle ligaer og spillere i framtida, sier Laszlo Sinka i EHFs strandhåndballkommisjon.

De norske jentene håper håndballederne lykkes.

- Det hadde vært kjempeartig. Dette er jo litt som beachvolleyball, med musikk og show. Og den idretten var jo også ganske liten før det ble en OL-idrett, sier Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer