Vil ha «stripper-John» i eliteserien

Først hjalp Frp-toppen Jan Simonsen «stripper-John» til Norge. Nå tilbyr Simonsen alle klubbene i tippeliga og 1. divisjon den tsjekkiske fotballspilleren - gratis.

Spilleren heter Ivan Krabec og spiller eliteseriefotball i Tsjekkia. Simonsen har tidligere skaffet ham jobb som stripper på homseklubben Enka i Oslo, da med artistnavnet John.

- Hehe, dette må du ikke skrive om, sier Simonsen til Dagbladet.no.

Men han forteller at Strømsgodset er klar over fotballspillerens strippe-fortid.

Simonsen fremhever at tsjekkeren er en meritert fotballspiller med fortid både på det tsjekkiske juniorlandslaget og Sparta Prahas juniorlag, ifølge stortingspolitikeren.

Simonsen sendte brev til klubbene i eliteserien og 1. divisjon for å hjelpe Krabec, som ikke skriver norsk.

Avslo

En av fotballklubbene som fikk tilbudet i februar - og avslo det - var Aalesund FK, skriver Sunnmørsposten.

- Jeg må innrømme at det var litt spesielt å bli anbefalt en fotballspiller av en så kjent politiker, sier AaFK-trener Ivar Morgen Nordmark til avisa.

I brevet fra Simonsen ble det lagt vekt på at Krabec ville flytte på seg gratis, bare han fikk nok lønn i en klubb til å klare seg.

Simonsen sjøl bekrefter at han sendte brev til klubbene, men fikk bare svar fra tippeligalaget Strømsgodset.

- Han har trent sammen med klubbens B-lag i tre uker, og de vurderer nå om han skal få plass i A-stallen, sier Simonsen.

Frp-politikeren forteller at han ble kjent med fotballspilleren under en konferanse i Praha. Klubbhjelpen var en takk for at Krabec hjalp Simonsen med å finne hotellet sitt i den tsjekkiske hovedstaden.

Simonsen har ingen planer om å etablere seg som proffagent dersom det skulle gå galt i politikken.

- Hehe. Jeg ser ikke akkurat på meg selv som agent, men bare som en hjelper. Jeg tjener ingenting på dette, og det hadde vært moro dersom Ivan hadde blitt Strømsgodset-spiller og gjør det bra i norsk fotball, sier Simonsen.

For øyeblikket er nyopprykkede Strømsgodet på treningsleir i La Manga - uten tsjekkeren. Han er foreløpig ikke tilbudt kontrakt.

- Han kameraten til Simonsen? Han må overbevise ganske kraftig, fordi vi har stor en stall. Jeg tviler på om han får kontrakt, men jeg vet ikke, sier Rune Martinsen, daglig leder i Strømsgodset, til Dagbladet.no.

AGENT: Jan Simonsen har tilbudt en tsjekkisk spiller til norske klubber.