Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha superliga i friidrett

BONN (NTB-Reuters): Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) planlegger en internasjonal superliga i friidrett fra og med sesongen 1999. Det betyr slutten for Golden Four-stevnene i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De høye herrer i IAAF samler seg nå om forslaget om å starte en ny superliga. Idéen er å ha færre konkurranser, og alle de viktigste skal samles i superligaen. Det blir trolig lagt opp til ti store stevner, og dagens Golden Four-stevner skal etter planen være fire av dem.

Men en superliga betyr slutten for dagens Golden Four-eksklusivitet, som blant andre Bislett nyter godt av.

- Vi kan ikke ha begge deler, men de fire store stevnene i Golden-serien blir selvfølgelig innlemmet i den nye superligaen, sier IAAF-talsmann Giorgio Reinieri.

Store inntekter

Golden Four-stevnene ble raskt svært populære etter at de ble innført i 1993, og inntektene for TV-rettighetene er enorme. Arrangørene i Oslo, Zürich, Brussel og Berlin har også kunnet velge og vrake blant verdens beste utøvere. Alle ville gjerne ha en bit av den enorme premiepotten: 20 kilo gull på deling til alle som vinner fire konkurranser.

I år var gullet verdt ca. 1,4 millioner kroner, og tre løpere stakk av med drøyt 470 000 kroner hver.

Kan miste status

e ansvarlige for Golden Four er invitert til et møte med IAAF-president Primo Nebiolo i nærmeste framtid. Det tyske TV-selskapet Ufa, som har rettighetene til Golden Four, har også sagt ja til å forhandle med IAAF.

IAAF-kilder sier at Golden Four-arrangørene har følt seg tvunget til å delta i forhandlingene fordi stevnene er en del av IAAFs Grand Prix-sirkus. Hvis ikke Golden Four avvikles, risikerer arrangørene å miste sin Grand Prix-status.

Svein Arne Hansen i Bislett-Alliansen var dessverre ikke tilgjengelig for en kommentar i kveld.

Hele Norges coronakart