Vil ha Svennis tilbake til Lazio

Lazio-president Sergio Cragnotti har denne uka truffet Sven-Göran Eriksson i London. Der diskuterte de sin felles framtid.

Ifølge Expressen er Cragnotti fast bestemt på å hente Svennis tilbake til Roma så snart jobben som landslagstrener i England er gjort.

I svenskens tid som sjef for de lyseblå romerne, tok Lazio én første- og én andreplass i Serie A og vant den italienske cupen. Lazio ble en stormakt under Eriksson.

Men etter at Svennis reiste til England og utrettet mirakler der, er det bare avmakt igjen i Lazio. Onsdag tapte de mot Chievo, på søndag for Torino.

Ny storhetstid

Nå har imidlertid Cragnotti bestemt seg for at laget skal gå inn i en ny storhetstid. Og en viktig brikke i det store spillet er Sven-Göran Eriksson. Mandag landet den italienske klubbpresidenten i London, og over en flere timer lang middag la Cragnotti fram drømmene for Eriksson, hevder Expressen. Cragnotti vil ha Eriksson som øverste sjef, med Roberto Mancini som nærmeste medarbeider og ansvarlig for den daglige treningen.

Mancini var andretrener under Svennis i Lazio. Siden har han vært trener for Fiorentina, inntil han nylig måtte forlate den kriserammede klubben. Ifølge Expressens kilder, anbefalte Eriksson at Cragnotti satser på Mancini allerede fra neste sesong.

Bryter ikke kontrakt

Sjøl har Sven-Göran Eriksson som prinsipp at han ikke bryter en kontrakt, noe Cragnotti er fullstendig klar over. Foreløpig er Svennis knyttet til det engelske fotballforbundet til sommeren 2006.

Men om England taper tre strake mot Argentina, Sverige og Nigeria til sommeren, er det ikke utenkelig at Lazio-treneren neste sesong heter Eriksson.

(Dagbladet.no)

GODE VENNER:</B> Sergio Cragnotti (t.v.) og Sven Göran Eriksson. Foto: SCANPIX/AP