I NM? Petter Northug og det norske laget vant greit over Sverige i helgas stafett. Det kan bli aktuelt også i NM, dersom søkerkommunene i Østfold vinner fram.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I NM? Petter Northug og det norske laget vant greit over Sverige i helgas stafett. Det kan bli aktuelt også i NM, dersom søkerkommunene i Østfold vinner fram. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Vil ha svenskene med i ski-NM

Søkerkommunene i Østfold 2014.

Petter Northug mot svenskene under ski-NM? Det kan skje hvis mesterskapet blir lagt til Østfold i 2014.

De tre østfoldkommunene Eidsberg, Trøgstad og Marker har søkt om å arrangere NM i 2014. De håper å få arrangert det svenske mesterskapet samtidig, slik at norske og svenske løpere kan gå sammen, skriver Adresseavisen.

- I fellesstarten skal de norske løperne ha røde nummer, mens svenskene skal ha blå nummer. Det blir resultatlister for hver nasjon. På sprint vil det være naturlig at løperne går prologen sammen, mens det blir separate finaleheat for Norge og Sverige, sier Kjell Erik Kristiansen i søkerkomiteen.

Petter Northug er imidlertid skeptisk til ideen.

- Det høres litt feil ut. Vi møtes i verdenscupen. Jeg mener vi bør holde NM og SM atskilt, sier han til Adresseavisen.

Marit Bjørgen er mer positiv.

- Det høres interessant ut, og det hadde vært bra for sporten, mener hun.

Skipresident Sverre Seeberg utelukker ikke ideen, men sier det er viktig at det ikke går på bekostning av antall norske løpere.

- Jeg har lest søknaden. Et NM er først og fremst et norgesmesterskap, og det er ikke bra hvis dette legger begrensninger for antall norske løpere som kan delta. Men det kan sikkert være morsomt å arrangere NM og SM sammen. For meg verken styrker eller svekker det søknaden at Sverige er med i planene, sier Seeberg.

Planen er å bruke Momarken travbane som langrennsstadion, mens Kjølen sportssenter på svenskegrensen skal være arena for sprinten, ifølge Adresseavisen.

(NTB)