David Lappartient:

Vil ha Tour de France for kvinner

Hvis den franske UCI-presidenten David Lappartient får det som han vil, skal kvinnene få sitt eget Tour de France på sykkel.

KVINNELØP: UCI-president David Lappartient vil at kvinnenes skal få sitt eget Tour de France. Foto: Rex Shutterstock
KVINNELØP: UCI-president David Lappartient vil at kvinnenes skal få sitt eget Tour de France. Foto: Rex Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det som mangler i idretten vår er et stort etapperitt for kvinner som kan bli sett over hele verden. Tour de France kan virkelig hjelpe oss på veien, sier Lappartient i et intervju med BBC.

UCI-presidenten vil ta saken opp med Tour de France arrangørene ASO (Amaury Sport Organisation). Det er ASO som står bak endagsrittet La Course med start og målgang i Pau. Fredag var rittet en opptakt til mennenes 13. etappe i Tour de France.

Lappartient håper at han kan overbevise organisasjonen at kvinnene må få ennå et etapperitt som matcher Giro Rosa som er kvinnenes svar på Giro d'Italia.

- Et endagsritt er tydeligvis ikke nok for kvinner. Hvis vi vil ha et kvinnelig Tour de France, så skal vi gjøre det. Vi vil fortsette å presse på for kvinnesykling. Jeg har hatt heftige diskusjoner med ASO og håper at vi kan komme til enig om framtiden, uttaler han.

Den britiske syklisten Sarah Storey mener at La Course som ble kjørt for første gang i 2014 føles som en symbolsk gest.

- Jeg trodde at løpet ville vokse til et kvinnelig Tour de France, men det har ikke skjedd, skrev hun i en kommentar i The Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer