I STORFORM: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen mener at Trond Olsens form de siste månedene har vært så god at lynvingen nå er god nok for landslaget. Her jubler Olsen etter scoring mot Saprsborg 08 i august. Foto: Mats Torbergsen / NTB Scanpix
I STORFORM: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen mener at Trond Olsens form de siste månedene har vært så god at lynvingen nå er god nok for landslaget. Her jubler Olsen etter scoring mot Saprsborg 08 i august. Foto: Mats Torbergsen / NTB ScanpixVis mer

Vil ha Trond Olsen på landslaget: - Han har spisskompetanse

Glimt-treneren ikke i tvil.

BODØ (Dagbladet): Sju år etter han fikk sin hittil eneste landskamp, mener Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen at Trond Olsen nå kan vurderes for landslaget igjen.

EM-kandidat? Etter Glimts seier 2-1 mot Sandefjord søndag kveld, spurte Dagbladet om Halvorsen vil anbefale Olsen for en utvidet landslagstropp, for eksempel i forbindelse med de to siste EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Italia neste måned.

Halvorsen svarte slik:

- Hvis Per Høgmo ringer, så kommer jeg til å skryte av Trond og anbefale at han prøves.

- I knallform Halvorsen grunngir kandidaturet slik:

- Trond Olsen er veldig god på det han er god på. Han har sånn sett en spisskompetanse som landslaget kan få bruk for i gitte situasjoner og kamper.

- Hva tenker du på?

- Alle vet jo om Trond Olsens hurtighet. Det jeg har sett i år, er at Trond er blitt enda flinkere til å starte stormløpene sine til rett tid. Han har god taiming, i tillegg til hurtigheten. I tillegg er han blitt en bedre avslutter. Han har stått bak enormt mange av våre sjanser i år, enten som tilrettelegger eller avslutter. I tillegg er han i knallform rent fysisk, sier Halvorsen.

Beskjeden lynving Trond Olsen (31) har en stor del av æren for Glimts oppsiktsvekkende sluttspurt denne sesongen. Av de elleve siste kampene har ni endt med Glimt-seier.

Venstrekanten har hittil i år scoret ti mål, og hatt fem målgivende pasninger.

Mot Sandefjord sist søndag handlet mye om lynvingen, atter en gang. Først la han corneren som førte til 1-0. Så la han inn til Alexander Sørloth, som headet i stolpen. Mot slutten av kampen skjøt han selv i stolpen.

Om landslagskandidaturet som mange i Bodø har snakket om utover høsten, og som trener Halvorsen nå målbærer, sier Olsen beskjedent til Dagbladet:

- Man måles ut fra prestasjonene man gjør i kamp. Hvis landslagssjefen mener at det jeg gjør er godt nok, så vurderes jeg nok.

- Er du i ditt livs form?

- Formen har vært ganske bra hele sesongen. Det er blitt mer synlig i takt med at laget presterer bedre.

Nomade-liv Trond Olsen er for tiden inne i sin tredje(!) periode som Glimt-spiller. Lynvingen fra Lyngen har alltid vært regnet som et stort talent, og har spilt for samtlige aldersbestemte landslag.

Hans hittil eneste A-landskamp kom på bortebane i et privatoppgjør mot Ukraina, 19. november 2008.

Dette viste seg å bli Åge Hareides siste kamp som norsk landslagssjef, og Olsen fikk ingen nye sjanser da "Drillo" overtok.

Trond Olsen har vært Glimt-gutt fra 2001. I 2006 ble han solgt til Lillestrøm - men kjøpt tilbake til Glimt etter en halv sesong. Deretter fulgte to og en halv sesong for nordlendingene.

Foran 2009-sesongen, like etter landslagsdebuten, ble han kjøpt av Rosenborg. Her fikk han med seg to seriegull.

Midt i 2011-sesongen ble Olsen solgt til Viking, hvor han var en svært populær spiller i to og en halv sesong. Foran 2014-sesongen valgte han atter å returnere til Glimt.

Årets sesong kan bli hans beste noensinne.

• Strømsgodset - Bodø/Glimt sendes på Cmore Fotball klokka 18 i kveld.