Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha UEFA-cup i julegave

Celtic og Rangers lengter etter å spille europacup også etter jul, og begge lagene håper å få ønsket oppfylt i kveld. Dagbladet.no holder deg oppdatert på UEFA-cupen fra kl. 17.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er tjue år siden Celtic sist spilte europacup på nyåret, mens det for Rangers er åtte år siden. Nå håper begge klubbene at det igjen skal bli europacup i Skottland etter jul.

Valencia leder 1-0 etter den første kampen i Spania, men Celtics Stilian Petrov har likevel tro på at laget skal klare ta seg videre til neste runde.

- Dette er en stor kamp for oss. Vi må spille opp mot vårt beste for å gå videre. Jeg tror det vil bli avgjørende for oss å score det første målet, for da kan vi styre kampen, sier Petrov.

Celtic manager Martin O'Neill kommer også med en anmodning til fansen før kveldens kamp.

- Den atmosfæren som var på stadion i kampen mot Juventus er det veldig, veldig lenge siden jeg opplevde sist. Jeg håper den blir like bra fra start til mål i kveld, sier han.

Ny sjanse for Carew?

- Jeg må minne supporterne på at kampen starter 20.30 og ikke 20.45! Jeg håper dessuten at de kommer i god tid før kampen, legger O'Neill til.

Valencia sliter med store skadeproblemer foran returoppgjøret i kveld. Midtbanespillerne David Albelda, Francisco Rufete Perez og Miguel Angel Angulo er alle skadet fra tidligere, og tirsdag ble Kily Conzalez skadet på trening.

MØTES IGJEN?: Kanskje får John Carew en ny sjanse fra start mot Celtic og Stephen Crainey (t.h.) i kveldens UEFA-cupmøte.Foto: SCANPIX / REUTERS
MØTES IGJEN?: Kanskje får John Carew en ny sjanse fra start mot Celtic og Stephen Crainey (t.h.) i kveldens UEFA-cupmøte.Foto: SCANPIX / REUTERS Vis mer

Mulighetene for en startplass for John Carew burde være styrket i denne situasjonen. Carew spilte fra start i første møte med Celtic.

- Kampen kommer på et kritisk tidspunkt for oss, fordi vi trenger en seier for å få opp humøret. Det er som en cupfinale, for begge lagene kan nå en UEFA-cupfinale og vi har begge vært i Champions League tidligere i år, sier 36-årige Amedeo Carboni.

UEFA-cupen er prioritet

Håpet om å vinne ligaen er så godt som borte for Rangers, og nå er UEFA-cupen klubbens førsteprioritet. Men laget har vært dårlig foran mål i det siste, og laget har ikke scoret på de tre siste kampene.

- Dette er absolutt en viktig kamp. Jeg tror det er åtte år siden sist Rangers sist spilte i en turnering som UEFA-cupen eller Champions League etter nyttår. Det vil være et stor steg for laget om vi klarer det i år, sier Bert Konterman.

Paris spiller uten skadde Hugo Leal i dag, mens Tore Andre Flo og Rangers må klare seg uten Michael Ball, Neil McCann, Fernando Ricksen og Shota Arveladze.

Åge Hareide og Brøndby klarte 1-1 i første kamp mot Parma. Trond Sollieds Brugge leder 4-1 foran returoppgjøret mot Lyon. Eirik Bakke er skadet og spiller ikke når Leeds møter Grasshoppers.

UEFA-cupen, 3. runde 2. kamp:

17.30:

Brøndby (Danmark) - Parma (Italia) (1-1 i første kamp)

Lille (Frankrike) - Fiorentina (Italia) (1-0)

18.00:

Hertha Berlin (Tyskland) - Servette (Sveits) (0-0)

Liteks Lovetsj (Bulgaria) - AEK Athen (Hellas) (2-3)

19.30:

Lyon (Frankrike) - Brugge (Belgia) (1-4)

20.30:

Celtic (Skottland) - Valencia (Spania) (0-1)

Freiburg (Tyskland) - Feyenoord (Nederland) (0-1)

20.45

Mallorca (Spania) - Slovan Liberec (Tsjekkia) (1-3)

21.00:

Paris St. Germain (Frankrike) - Rangers (Skottland) (0-0)

Leeds (England) - Grasshoppers (Sveits) (2-1)

Inter (Italia) - Ipswich (England) (0-1)

Sporting (Portugal) - Milan (Italia) (0-2).

MØTES IGJEN?: Kanskje får John Carew en ny sjanse fra start mot Celtic og Stephen Crainey (t.h.) i kveldens UEFA-cupmøte.Foto: SCANPIX / REUTERS
Hele Norges coronakart