Vil ha Ulvang som minister

På tide med en egen sportsminister?

Lederne i de to trønderske idrettskretsene vil ha egen idrettsminister, og de lanserer den tidligere langrennsstjernen Vegard Ulvang.

Ideen ble lansert etter at statsbudsjettet ble lagt fram tirsdag, skriver Adresseavisen.

- Sammenlignet med mange andre statsråder gjør Trond Giske en god jobb. Han viser både interesse og kunnskap, men hvorfor kunne vi ikke hatt en egen idrettsminister? Det sier nestleder Terje Roel i Sør-Trøndelag idrettskrets til Adresseavisen.

- En egen minister vil være en fin måte å løfte idretten fram på Spesielt på anleggssiden er idretten blitt et voldsomt apparat som krever mye fokus. Idretten kan sammenlignes med andre store egenrådige departementer. Og en statsråd bør ikke ha for stort ansvar, sier lederen i Nord-Trøndelag idrettskrets, Jon-Ivar Hovd.

Ingen av dem er direkte misfornøyd med den jobben Giske har gjort, men nå kommer de opp med sin egen kandidat: Vegard Ulvang.

(NTB)

PÅ SKITUR MED NORGES SJEF: For halvannet år siden gikk Vegard Ulvang og Gudmund Skjeldal på ski med statsminister Jens Stoltenberg. Nå ønsker idrettsledere Ulvang som minister. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
PÅ SKITUR MED NORGES SJEF: For halvannet år siden gikk Vegard Ulvang og Gudmund Skjeldal på ski med statsminister Jens Stoltenberg. Nå ønsker idrettsledere Ulvang som minister. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Vil ha Ulvang som minister