Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil ha van Persie straffet

Anklager FA for dobbeltmoral.

OPPGITT: José Mourinho er oppgitt over FA. Foto: EPA/ANDY RAIN
OPPGITT: José Mourinho er oppgitt over FA. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

Chelsea-manager José Mourinho er kraftig irritert over at Robin van Persie slapp straff etter å ha albuet West Hams James Tomkins i hodet søndag.

Manchester Uniteds nederlandske spiss slipper straff som følge av at dommer Mark Clattenburg så og vurderte den aktuelle episoden under kampen. Clattenburg dømte frispark, men trakk ikke opp noe kort.

På tirsdagens pressekonferanse nevnte ikke Mourinho van Persie ved navn, men portugiseren gikk langt i å anklage Englands fotballforbund (FA) for dobbeltmoral. Chelsea-sjefen pekte på at både Manchester Citys Yaya Touré og hans egen midtbanespiller Ramires ble utestengt for lignende forseelser forrige sesong. Sistnevnte fikk fire kamper for å ha satt albuen i ansiktet på Sunderlands Sebastian Larsson.

- Jeg trenger mer tid på å fordøye hvorfor min spiller ble suspendert, og på å forstå hvorfor noen spillere blir straffet og andre ikke, sa portugiseren.

Gjorde bevegelse Nylig ble Chelsea-toppscorer Diego Costa utestengt i tre kamper etter at han tråkket på Liverpools Emre Can. Episoden ble ikke oppdaget under kampen, men ble tatt tak i av forbundets disiplinærkomité i etterkant.

Costa soner sin siste kamp borte mot Everton onsdag.

- De samme folkene (FA) som suspenderte min spiller ønsket ikke å utestenge en spiller denne helgen. En spiller kunne ha blitt suspendert denne helgen, men ble det ikke, sa Mourinho og understreket hvilken situasjon han tenkte på ved å gjøre en tydelig bevegelse med albuen.

- Noen gjorde dette i ansiktet på en annen, og ingenting skjedde. Hadde det vært en av mine, vet jeg hva som ville skjedd, sa portugiseren.

Møter gammel kjenning Chelsea er sju poeng foran Manchester City foran onsdagens kamper i Premier League. Mourinho ser imidlertid ingen grunn til å la seg rive med av fansens optimisme.

- Vi er i førersetet. Men sju poeng med 14 kamper igjen ... hadde det vært 14 poeng med sju kamper igjen, hadde vi nesten vært der. Men sju poeng med 14 kamper igjen betyr at det er mye å spille for, sa han.

Første oppgave er Everton hjemme på Stamford Bridge onsdag kveld.

- Vi tar kamp for kamp og tenker ikke for langt fram, fastslo Mourinho på tirsdagens pressekonferanse.

Onsdag møter han for øvrig en gammel kjenning. Everton-spiss Romelu Lukaku forlot Chelsea i fjor sommer etter å ha vært på utlån i Everton også forrige sesong.

(NTB)