Vil ha volley-VM

STAVANGER (Dagbladet): I dag slås serven for Stavangers fjerde World Tour-arrangement. Oljebyen er blitt Norges sandvolleyhovedstad, og håper å få arrangere VM i 2005.

Berlin har allerede meldt sitt kandidatur, Norge og flere andre land vil følge etter. Men selv om Sponsorservice slår utlendingene og kaprer VM til Norge, er det ikke sikkert at de velger å ha mesterskapet i Stavanger. Kanskje er arrangementet så stort at det må til Oslo.

- Det er for tidlig å si noe om dette nå. Men det er klart at denne turneringen har fått et fotfeste her i Stavanger. Hvis det går reint praktisk, er det mest sannsynlig at vi legger et VM hit, sier direktør Keith Woods i Sponsorservice.

Det er planlagt World Tour i Stavanger de tre neste åra. Men hva skjer hvis Norge også får VM i 2005?

- Det kan være at Stavanger avstår fra Verdensserie-turneringa det året, eller at VM legges til Oslo, sier han.

Tjener på det

Dagbladet tok i går Kathrine Maaseide, Susanne Glesnes og Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland opp fra sanden for å skue ned på Verdensserien. Byen endrer karakter når sandvolley-stjerner fra hele verden inntar byen. Da stenges hele Vågen for trafikk, og gatene fylles i stedet med sand, tribuner og mennesker.

- Kommunen har lagt godviljen til og bidratt både økonomisk og arrangementsmessig, men jeg er ikke i tvil om at vi tjener på dette. Folk blir gladere og det skapes stemning. Den beste VM-søknaden vi kan legge inn, er å levere et prikkfritt arrangement denne uka, sier ordfører i Stavanger, Leif Johan Sevland. Det lille, intime bysentrumet er en av årsakene til at Stavanger har fått status som et slags Bislett Games for sandvolley-utøverne. På store steder ellers i verden må utøverne planlegge lange bussturer mellom hotell, treningsarena og kampstadion. Lille Stavanger har nesten alt på ett sted.

God backing

- Dessuten er det ingen andre steder hvor tribunene er så fulle. Det er alltid folk og ser på, og de heier på alle. Som spiller får du kjempebacking, sier Susanne Glesnes.

De kvinnelige utøverne spiller i Stavanger for første gang i år. Kathrine Maaseide kan glede seg over å få hjemmebane.

- Leiligheten min ligger fem minutter herfra. Jeg kan gå rett ned bakken og spille kamp, sier hun fornøyd.

Kampene starter i dag. Men først i august neste år blir det klart om Norge får VM i 2005.

PÅ TOPP: Kathrine Maaseide, Susanne Glesnes og ordfører Leif Johan Sevland er i godt humør. I går kveld var de på åpningsshowet til Verdensserien i sandvolley i Stavanger.