- Vil heller ha ham ut kontrakten enn litt knapper og glansbilder

Se 15 grunner til at Ojos kontrakt-nei bekymrer bergenserne.

Fotballstudio kl. 19: Brann - Sandnes Ulf

(Dagbladet): Med sine 15 scoringer var Kim Ojo Branns ubestridte målkonge forrige sesong, og spissen viste med all tydelighet hva han kan bety for bergenserne også denne sommeren.

Derfor er det kanskje ikke så rart at lokalpressen virker litt småbekymret når Ojo og en annen viktig bidragsyter, Rudolph Austin, foreløpig vegrer seg for å skrive under ny kontrakt med Brann.

- Våre to beste spillere nekter å skrive under nye kontrakter, og all energien som de, spesielt Austin, bruker på spillet utenfor banen, frykter jeg vil prege spillet på banen, skriver eksempelvis BT-kommentator Eduardo Doddo Andersen i dag.

Brann-supporterne legger heller ikke skjul på at de følger med på situasjonen rundt Ojo og Austin. Ojos kontrakt løper ut etter 2013-sesongen, Austins allerede etter denne.

- Det er fotballens vesen det der, at gode spillere kommer og enda bedre spillere går. Vi må ta det som det kommer. Jeg håper vi har dem med oss en god stund til, men den økonomiske situasjonen har selvfølgelig også en del å si, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen til Dagbladet.

Vil ha dem så lenge som mulig
For supporterne er det imidlertid viktigere å beholde spillerne på laget enn å sikre seg noen kjappe «småpenger» før duoen har mulighet til å gå gratis, slik spillere som Martin Andresen, Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen har gjort i løpet av de siste årene.

- Jeg må tro på at klubben har visse tanker om hva som skjer dersom og hvis de ønsker å forlate Brann. For meg som suppoerter er alltid det viktigste å ha det beste laget på banen, så jeg vil heller ha dem her så lenge som mulig enn å selge dem for knapper og glansbilder, sier Lillebøe-Hansen, som ikke tror kontraktsnakket påvirker spillernes bidrag på banen.

- Det virker ikke som det er noen tvil om det, både Rudy og Ojo har en ydmykhet som man ikke alltid ser hos sånne stjernespillere, mener supporterlederen.

- Hvor mye betyr Kim Ojo for dette Brann-laget?

- Han betyr mye. Vi har fått inn spillere som Kristoffer Barmen og Oumar Niasse, så vi har for all del andre gode offensive spillere. Jeg lengter for eksempel også etter å se Kristoffer Larsen i en av de offensive rollene. Men Ojo spesielt er med sine kvaliteter veldig viktig for dette laget. Går han tapt, må Brann ut for å finne forsterkninger, det er det liten tvil om, sier Roger Lillebøe-Hansen.

Savnet aggressivitet
Brann åpnet forsiktig med 1-3-tap i Trondheim sist helg, og det er liten tvil om at hjemmepublikum forventer mer hjemme mot nyopprykkede Sandnes Ulf i kveld.

- Jeg er spent, vi har gledet oss lenge til dette. Vi møter et aggressivt og sultent Ulf-lag som vil vise seg fram for første gang på bortebane i Eliteserien, men vi har også en del spillere som har lyst til å vise seg fram for fansen i kveld, sier Bataljonens leder til Dagbladet.

- Hva satt du igjen med etter tapet for Rosenborg?

- Jeg savnet nok litt den aggressiviteten vi ble kjent for i fjor. Vi så det innimellom, at vi var godt oppe og stresset Rosenborg høyt i banen, men kanskje ikke nok. Men jeg velger å tro at Rune og hans kolleger har kontroll på dette, at skuldrene senkes litt til denne hjemmekampen, og at de får gjort de små justeringene som skal til for å rette på det som må rettes på, sier Lillebøe-Hansen, som tar en kort pause fra sykehuset og sin nyfødte sønn for å følge laget fra tribuneplass i kveld.

Må begynne forhandlingene tidlig
Nevnte Kim Ojo er naturlig nok blant spillerne han håper leverer mot Sandnes Ulf, og skal man tro Ojo selv er det grunn til å håpe på flere scoringer som de 15 han leverte i fjorårssesongen.

- Jeg vil virkelig score i hver kamp, men jeg legger ikke noe press på meg selv. Jeg vet at i løpet av 90 minutter vil jeg alltid få en god mulighet til å score, og hvis jeg bommer én gang, vil jeg sannsynligvis få en ny sjanse etter det, sier spissen til Brann-magasinet Lidenskap.

Rolf-Magne Walstad, sportslig administrativt ansvarlig i Brann, mener forøvrig det er viktig for klubben å starte tidlig med kontraktsforhandlingene med Ojo, som altså har 18 måneder igjen på den gjeldende.

- For tre-fire år siden sa vi at vi måtte ha et svar fra spillere når det var seks måneder igjen av kontrakten. I mitt hode handler det nå om at vi må begynne forhandlingene 18 måneder før kontrakten går ut. Det gjelder spillere vi er sikre på at vi vil ha med videre. Og Kim Ojo er en slik spiller, sier Walstad til BT.

Ojo selv vil vente med snakket, og sier han foreløpig bare vil konsentrere seg om den kommende sesongen.