- Vil heller vinne ligagull

Thierry Henry depper ikke dersom Arsenal blir utslått selv med seier mot Juventus i kveld. Dagbladet.no følger Champions League direkte kl. 20.45.

Det eneste som er klar før avspark i kveld er at Juventus allerede er utslått. Derfor spekuleres det også i at italienerne stiller med et B-lag på hjemmebane.

Arsenal kan gå videre til kvartfinalen både med seier og tap, og kan være utslått selv om de slår Juventus. Alt er avhengig av resultatet mellom Deportivo og Leverkusen i den andre kampen i gruppe D.

Hvis Deportivo vinner går Arsenal videre med tap. Med tysk seier er Arsenal ute. Med uavgjort i Spania, må derimot Arsenal ta et poeng for å gå videre.

Ingen heldig ligamester

På tross av dramatikken slapper franske Henry totalt av før avspark. Han vil heller konsentrere seg om å slå Manchester United og Liverpool i Premier League.

- Det er hvis du vinner ligaen du kan si du er best, og det er det jeg vil ha, sier toppscoreren til The Mirror.

Han mener cupspill er altfor tilfeldig for å tillegges stor vekt.

- Hvis du kommer til Champions League-finalen kan du fortjene å vinne, men likevel tape. Det er bare én kamp. Men over 38 kamper kan du ikke si at du var uheldig, sier Henry.

GÅR FOR LIGAEN: Thierry Henry er med i kampen om tre gull, men rangerer ligaen høyest. Foto: SCANPIX/REUTERS
GÅR FOR LIGAEN: Thierry Henry er med i kampen om tre gull, men rangerer ligaen høyest. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

En som er mer hissig på seier er trener Arsene Wenger. Han kaller det et mirakel dersom laget går til kvartfinalen i kveld.

- Vi er i en forbløffende situasjon. Vi kan vinne, få ti poeng og likevel ryke ut. Med tap og sju poeng kan vi gå videre. Jeg sa det var et under at vi kom oss videre fra forrige pulje uten borteseier, og dette er et nytt mirakel, sier Wenger til Daily Mail.

Vingbacken Henry

For Henry blir det spesielt å komme til Torino. Han ble nettopp hentet fra Juventus til Highbury for tre sesonger siden.

- Juventus brukte Thierry som vingback, og alle vet han ikke er det, sier Wenger.

Sjøl vil ikke Henry snakke mye om sitt triste halve år i Italia.

- Jeg vil ikke gå i detalj om det. Noe må være privat. Fansen åpnet armene for meg, men la oss bare si at det var best for alle at jeg dro.

Det er ikke sikkert Juventus-fansen synes det samme i kveld.

  • Champions League, mellomspillet 6. runde (20.45): Gruppe C: Panathinaikos (Hellas) - Real Madrid (Spania), Sparta Praha (Tsjekkia) - Porto (Portugal). Gruppe D: Deportivo La Coruna (Spania) - Leverkusen (Tyskland), Juventus (Italia) - Arsenal (England).