Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil helst at Lyn rykker ned to divisjoner

Bastionen tror det er en fordel.

KLAR FOR 2. DIVISJON: Bastionen-talsmann sier til Dagbladet at han tror det er en fordel om Lyn mister lisensen og må starte på nytt i 2. divisjon.Foto: Bjørn Langsem
KLAR FOR 2. DIVISJON: Bastionen-talsmann sier til Dagbladet at han tror det er en fordel om Lyn mister lisensen og må starte på nytt i 2. divisjon.Foto: Bjørn Langsem Vis mer

||| I dag bestemmer Lyn-styret om de kan drifte klubben til sesongslutt, eller om de må slå seg konkurs. Alt tydet i går kveld på at de lander på en mellomløsning - fortsatt drift ut sesongen - med hjelp fra andre deler av fotball-Norge.

- Vi jobber med en tre-fire personer eller grupper som ikke er interessert i å redde Lyn, men som vil sørge for at tippeligasesongen reddes. Da kan vi holde det gående til etter Lyn-Fredrikstad 1. november, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Dagbladet.

Lisensfrist i morgen
Men allerede i morgen må Lyn søke om den nye elitelisensen, der klubbene vurderes økonomisk fortløpende, i motsetning til en gang i året tidligere.

Ryker lisensen, må Lyn ned i 2. divisjon - forutsatt at de ikke går konkurs før neste sesong.

Det kan bare være en fordel, mener Lyn-supporterne i Bastionen.

- Jeg tror det er en fordel for Lyn å begynne på nytt i 2. divisjon, sier supportergruppas talsmann Øystein Kvam til Dagbladet.

Både fordi det kan være en vekker og fordi det vil gi klubben mulighet til å bygge opp driften på en økonomisk sunn måte.

- Litt som en lærepenge, men mest for å få ro til å bygge opp igjen klubben på nytt, sier Kvam.

For naive
Kvam sier klubben har vært for naive i budsjetteringen denne sesongen, og at man skulle ha skåret ned til beinet mye tidligere.

- Hvordan synes du klubbledelsen har håndtert situasjonen som har oppstått nå?

- Vi får se an løsningen de velger først. Men vi er misfornøyd med at vi har kommet hit vi er nå, sier Kvam.

Direktør Langerud hørtes i går kveld lite optimistisk ut med tanke på den aller beste løsningen: Full økonomisk redning.

- Vi har fått inn en del, men det er langt igjen, sier han.

Langerud sier Lyn føler seg ansvarlige overfor norsk fotball i forhold til å overleve ut sesongen. Til gjengjeld gleder han seg også over at Lyn får hjelp fra andre klubber.

Hjelpetelefon
Lyns hovedsponsor har opprettet en «hjelpetelefon» der folk kan gi 200 kroner ved å ringe et telefonnummer.

- Jeg er ikke helt oppdatert på hvor mye vi har fått inn, men registrerer at veldig mange klubber har tatt tak i det og lagt ut nummeret på hjemmesidene sine, sier Langerud.

Omkring 30 personer møtte fram da Lyn i går kveld informerte medlemmer og aksjonærer om situasjonen et halvt døgn før fristen går ut.

- Det synes vi er riktig å gjøre kvelden før et så viktig styremøte. Vi redegjorde for status og situasjonen, og de fikk komme med spørsmål og meninger, sier Langerud.

SISTE INNSPURT: Lyn-direktør Erik Langerud hadde liten tid til å snakke med pressen i går kveld. Klokka 12 i dag samles Lyn-styret for å avgjøre klubbens framtid.Foto: Bjørn Langsem
SISTE INNSPURT: Lyn-direktør Erik Langerud hadde liten tid til å snakke med pressen i går kveld. Klokka 12 i dag samles Lyn-styret for å avgjøre klubbens framtid.Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling