Langrenn:

Vil hente avlyst russisk verdenscupfinale til Trondheim

World Cup Trondheim vil hente langrennseliten til byen.

TIL TRONDHEIM?: World Cup Trondheim ønsker å hente den avlyste russiske verdenscupavslutningen til Norge. Her ved Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Krista Parmakoski i Tour de Ski i går. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
TIL TRONDHEIM?: World Cup Trondheim ønsker å hente den avlyste russiske verdenscupavslutningen til Norge. Her ved Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Krista Parmakoski i Tour de Ski i går. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Russland mistet verdenscupfinalen i langrenn i Tsjumen 16.-19. mars.

Nå ønsker World Cup Trondheim å hente verdenscuprennet til Norge.

Det bekrefter Erik Andresen, leder i organisasjonskomiteen til World Cup Trondheim til Dagbladet. Det arrangeres nemlig kombinert og hopprenn i Granåsen i samme tidsrom.

- Ja, dette er noe vi vurderer og vi skal faktisk i møter om dette i dag, eller i morgen, sier Andresen til Dagbladet.

Rask avgjørelse

Arrangørledelsen skal nå i møter med Trondheim kommune for å se på mulighetene for å hente langrenneliten til byen.

- Nå skal vi først se om det er interesse for å få dette til Trondheim. Det er noen praktiske og økonomiske løsninger som må på plass. Vi har meldt vår interesse, så gjenstår det å se om vi får med flere. Deretter vil vi eventuelt henvende oss til Norges Skiforbund, sier Andresen.

- Når vil en endelig avgjørelse bli tatt?

- For vår del må det komme en avgjørelse i kveld eller i morgen. Så tar vi det videre derfra, sier Andresen.

- Ordentlig fest

POSITIV: Landslagstrener Tor-Arne Hetland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
POSITIV: Landslagstrener Tor-Arne Hetland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Landslagstrener for langrennslandslaget, Tor Arne Hetland, er positiv til å få verdenscupen til Trondheim.

- Verdenscupfinale til Trondheim, ja, det er vi for! sier landslagstrener Tor Arne Hetland til Dagbladet.

I skyggen av majestetiske Nebelhorn i Oberstdorf, på en sjelden hviledag i Tour de Ski, snakker Hetland varmt om muligheten for at Trondheim skal kunne ta over den nå kansellerte verdenscupavslutningen.

- Trondheim er klare til å gjøre dette, og det hadde vært fenomenalt for VM 2023 og få vist seg fram som arrangør. Stemningen som hadde blitt i Trondheim med en world cup-finale med så mange nordmenn framme der, det hadde blitt helt klin kokos det. Når Toppidrettsveka på sommerstid trekker 30 000, så tror jeg det kunne blitt en ordentlig fest. Det hadde kommet 20 000 hver dag i fire dager. Minst, sier Hetland til Dagbladet.

Det russiske skiforbundet vedtok nylig å avlyse verdenscupfinalen i langrenn i Tsjumen 16.-19. mars. Dette kom som følge av dopingavsløringene i russisk idrett. Avgjørelsen kom dagen etter at Russland avlyste verdenscuprennene i skiskyting, etter trusler om boikott av rennene i kjølvannet av McLaren-rapportens avsløringer om systematisk doping i russisk idrett.