Vil hente inn hjerte-spesialist

Den foreløpige obduksjonsrapporten har ikke gitt svar på hvorfor Alexander Dale Oen døde.

DØDE: Alexander Dale Oen var på høydeoppholdstrening i Flagstaff da han falt om og døde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØDE: Alexander Dale Oen var på høydeoppholdstrening i Flagstaff da han falt om og døde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Obduksjonen av Alexander Dale Oen ble gjennomført på Cocoino County Medival Examiners office i går lokal tid.

De opplyser i en pressemelding at dødsårsaken fremdeles er uklar, og at det vil bli tatt flere prøver.

- Vi fant ingen tegn til ytre eller indre skader. Vi følger rutinen og vil ta flere prøver for å hjelpe oss med å finne dødsårsaken, i samråd med en hjerte-spesialist, sier Barbara Worgess, ved County Public Health Services District, ifølge pressemeldingen.

De opplyser også om at resultatene fra de siste prøvene kan komme om åtte uker eller mer.

President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, bekreftet i går at Dale Oen døde av hjertestans.

26-åringen ble funnet på baderommet av lagkamerater, som hadde stusset over at han hadde stått svært lenge i dusjen. Olympiatoppens lege Ola Rønsen var raskt på stedet og satte igang hjerte- og lungeredning, og ambulansen ankom 6-7 minutter senere.

Etter å ha kjempet for livet til Dale Oen i en drøy time ble han erklært død klokka 20.39 lokal tid i Flagstaff, USA.

- Som lege er det vondt å erfare at vi ikke lyktes med gjenopplivning. Alt ble gjennomført etter prosedyrene, og alt ble forsøkt, så det er uendelig trist at vi ikke klarte å gjenopplive ham. Det er vondt å akseptere, men virkeligheten siger etter hvert innover oss, sier Ola Rønsen i en pressemelding som ble sendt ut i går.

Rønsen har fortalt at det ikke var noen tegn til at noe var galt med Dale Oen før han ble funnet livløs i dusjen.

Politiet etterforsker saken, noe som er vanlig prosedyre ved slike plutselige og uventede dødsfall i USA.