Vil hevne tysk mareritt

Landon Donovan (20) gleder seg stort til kvartfinalen mot Tyskland fredag. Da skal han ha hevn over landet han mener behandlet ham dårlig da han pur ung spilte to sesonger for Bayer Leverkusen.

Med hodet satte Donovan i går inn 2- 0-scoringen som blåste siste piffen ut av Mexicos forsøk på å slå naboene i nord. USA - laget som i Frankrike for fire år siden scoret ett mål og ble sist av samtlige 32 deltakerland - er nå blant VMs åtte beste lag sammen med fotballnasjoner som Brasil, England og Tyskland.

- Vi tapte 4- 2 mot Tyskland i mars, og ønsker revansje, sier Landon Donovan etter kampen.

Vond tid

For Donovan er ønsket om å slå Tyskland også personlig motivert. To uker før 17-årsdagen sin signerte stortalentet fra Redlands i California kontrakten med Bayer Leverkusen. Han dro til Tyskland med urealistisk høye forventinger og landet hardt. Uten å ha spilt en kamp, dro han 29. mars i fjor tilbake til California på fire års utlån til San Jose Earthquakes. Til klubbens supporterside, sa han:

- Fotballmessig lærte jeg en del i Tyskland, men kunne lært mye mer om jeg fikk spille. Utenfor banen måtte jeg bli voksen fort. Jeg gikk mye for meg sjøl. Tyskerne er ikke akkurat de mest vennlige.

Tvilsom

Siden da har han scoret mål i bøtter og spann i Major Soccer League, og er i tillegg en av landslagstrener Bruce Arenas mest betrodde menn. Leverkusen-trener Klaus Topmöller er imponert, og vil ha ham tilbake til høsten. Foreløpig nøler Donovan. Han blir i alle fall i USA til inneværende MSL-sesong er ferdigspilt ut på høsten.

- Jeg vet ikke. Alt er mulig, sier han.

For trener Bruce Arena er gårsdagens seier over Mexico bare et steg på veien. Laget hans har nå slått laget som vant puljen Italia spilte i. I går skiftet han ut nesten halve laget etter tapet mot Polen fredag, og viste slik at troppen også har bredde. Defensivt kan laget stå imot hvem som helst, og framover på banen kan det lynhurtige overgangsspillet også utfordre noe trege tyskere.

MATCHVINNER: Landon Donovan liker ikke behandlingen han fikk i Bayer Leverkusen.