Vil hjelpe andre:
- Jeg sleit

Marit Bjørgen sleit med motivasjonen, men comebacket i langløp ga henne løftet hun trengte. Nå vil hun hjelpe andre med det samme.

SAMARBEID: Marit Bjørgen skal hjelpe folk til å nå målene sine i Birkebeinerrennet. Foto: Berit Roald / NTB
SAMARBEID: Marit Bjørgen skal hjelpe folk til å nå målene sine i Birkebeinerrennet. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Etter at jeg la opp, hadde jeg noen år jeg sleit med motivasjonen. Da skjønte jeg hvor viktig det var å ha et mål, sier Bjørgen til NTB.

Etter nesten tre år borte fra konkurranse gjorde Bjørgen comeback med 2.-plass i Vasaloppet i mars. Kommende vinter blir det flere skirenn.

– Jeg har et bedre utgangspunkt nå enn i fjor, men jeg synes det er spennende å se hva jeg får til av det jeg kan legge ned av trening, og da trener jeg veldig spesifikt. Jeg kjenner at når jeg har satt meg et mål, må jeg ut å gjøre jobben, men jeg har et familieliv og litt andre aktiviteter, sier hun.

Sammen med Martin Johnsrud Sundby skal hun fronte et nytt folkehelseprosjekt i samarbeid med Birken-arrangøren og treningslæreselskapet SkiX. Der skal de hjelpe vanlige mosjonister til å finne motivasjonen og til å nå sine mål

Energi

I likhet med Bjørgen skal også Sundby til vinteren konkurrere i Birken og flere andre av de store turrennene. De håper å få med seg flest mulig.

- Vi vil hjelpe alle, uavhengig av om målet er å bruke Birkebeinerrennet som en motivasjon for å komme i gang med trening, eller for å sette nye rekorder, sier Bjørgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer