ENGASJERER SEG: Ezinne Okbaraebo er ikke bare Norges raskeste kvinne. Hun er også sterkt engasjert i å hjelpe Oslo-jenter med flerkulturell bakgrunn inn i idretten. Gjennom organisasjonen «Ezinne Athletics» håper hun å få mange av disse jentene i gang med trening. Foto: Tormod Brenna
ENGASJERER SEG: Ezinne Okbaraebo er ikke bare Norges raskeste kvinne. Hun er også sterkt engasjert i å hjelpe Oslo-jenter med flerkulturell bakgrunn inn i idretten. Gjennom organisasjonen «Ezinne Athletics» håper hun å få mange av disse jentene i gang med trening. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Vil hjelpe andre til å få den samme sjansen jeg selv fikk

Ezinne Okparaebo (27) ble oppdaget av læreren.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Ezinne Okparaebo er Norges raskeste kvinne. Det ble hun etter at hun i ung alder ble oppdaget av gymlæreren på skolen og satt i kontakt med organisert idrett.

Det var ingen selvfølge at noe slikt skulle skje med Ezinne, at hun skulle få den muligheten til å utvikle talentet sitt.

Hun er født i Nigeria, og var ni år gammel da familien flyttet til Norge. Hun var en av mange med flerkulturell bakgrunn på Oslos østkant. Men Ezinne ble oppdaget, hun fikk trene i en skikkelig klubb, og hun ble god.

To OL, flere VM og ti NM-gull etter at hun selv slo gjennom, ønsker hun så inderlig at andre jenter med samme bakgrunn som henne selv også skal få sjansen til å «bli noe» gjennom idretten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn