LAGSPILLER: Alexandre Vinokourov (h) sier han blir hjelperytter for lagkamerat Alberto Contador i Tour de France. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric Gaillard
LAGSPILLER: Alexandre Vinokourov (h) sier han blir hjelperytter for lagkamerat Alberto Contador i Tour de France. Foto: SCANPIX/REUTERS/Eric GaillardVis mer

- Vil hjelpe Contador til seier

Vinokourov blir hjelperytter i Touren.

|||

Dopingdømte Alexandre Vinokourov (36) vil vinne Giro dItalia og hjelpe lagkamerat Alberto Contador (27) til seier i Tour de France.

Det er kasakhstanerens plan etter at delmål én er nådd. Mandag tok Vinokourov overraskende over den rosa ledertrøyen i Giro dItalia, og den har Astana-kapteinen til hensikt å beholde.

- Giroen er nummer én for meg. Jeg vil sykle det jeg er god for i Giroen, så ta en pause, så hjelpe Contador til seier i Touren, sier Vinokourov til nyhetsbyrået Reuters.

Syklisten som ble kastet ut av Tour de France i 2007 med en annen manns blod i årene, sonet ferdig dommen for mindre enn ett år siden. At han er tilbake for fullt og ga en maktdemonstrasjon av de sjeldne i klassikeren Liége - Bastogne - Liége forrige måned, framstår som lite troverdig for folk flest.

Vinokourov innrømmet aldri at han hadde jukset etter skandalen for snart tre år siden.

Minimalt med jubel fulgte kasakhstaneren da han tredde den rosa ledertrøyen over skuldrene.

- Jeg ventet ikke å lede Giro dItalia. Å bære ledertrøyen i min Giro-debut er mer enn jeg hadde drømt om, hevder Alexandre Vinokourov.

Spanjolen Alberto Contador sykler ikke det italienske treukersrittet. Han skal forsøke å vinne Tour de France for annet år på rad, og tredje totalt, i juli.

Giro dItalia avsluttes 30. mai. Tour de France starter 3. juli.

(NTB)