Vil hjelpe Vålerenga

OL-mester Ådne Søndrål vet hva det vil si å ha motgang, og stiller gjerne opp for å hjelpe Vålerenga ut av poengkrisa. - Jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å spørre Ådne, sier Vålerenga-trener Lars Tjærnås til Dagbladet.

- Kanskje er det like all-right å søke råd hos idrettsutøvere som hos idrettspsykologer.

Han mener mye av grunnen til lagets svake sesongstart ligger på det mentale plan. Nå vurderer VIF-treneren å hente inn eksterne krefter for at spillerne skal få tilbake trua.

- Jeg snakker en del med Ådne på Toppidrettssenteret, og ser ikke bort fra at vi spør ham om litt råd og hjelp. Ådne var for øvrig Vålerenga-gjest lørdag (Bislett-tap 2-3 mot Kongsvinger), og har fått årskort til kampene våre, sier Lars Tjærnås.

Ådne Søndrål bekrefter at han er VIF-supporter, og stiller gjerne opp for klubben hvis det er ønskelig.

- Jeg har opplevd mye motgang selv, og har kanskje noe å tilføre. Selv om jeg ikke har drevet med konkret mentalhjelp, har jeg vært borti mye idrettspsykologi som skøyteløper, sier Ådne Søndrål.

Vålerenga har bare tatt sju poeng på de åtte første serierundene, og ett poeng på de tre siste kampene.

- En av grunnene til nedturen, er at spillerne er utrygge på seg selv. Et mulig tiltak er å hente inn idrettspsykologer eller trenere/utøvere som har vært i samme situasjon, sier Lars Tjærnås.