Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil holde Boasson unna Hushovds proffprosjekt

MTN-boss varsler forhandlinger.

ETTERTRAKTET: Edvald Boasson Hagen avsluttet sesongen på strålende vis, og allerede nå planlegger arbeidsgiveren hvordan de skal få forlenget avtalen med rudsbygdingen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Edvald Boasson Hagen avsluttet sesongen på strålende vis, og allerede nå planlegger arbeidsgiveren hvordan de skal få forlenget avtalen med rudsbygdingen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen forlot storlaget Team Sky og slo seg heller ned i et sørafrikansk prokontiprosjektet.

Flere klødde seg i hodet: Hva driver han med nå?

MTN-Qhubeka-sjef innrømmer at 28-åringen gamblet.

- Edvald tok en sjanse da han kom hit. Han viste oss tiltro og var interessert i arbeidet vi gjorde for Qhubeka-stiftelsen (innsamling av sykler, vår anm.). Det er aldri enkelt å gjøre slik valg, sier Brian Smith i MTN-Qhubeka til procycling.no.

Til forhandlingsbordet etter Paris-Roubaix Skotten, som har sydd sammen ryttergruppen i både Cervélo TestTeam og MTN-Qhubeka, varsler at laget nå vil gjengjelde tilliten.

Allerede i første kvartal neste år, er de klare til å inngå forhandlinger med sin norske kaptein.

• MTN om WorldTour: - Kan fortsatt være mulig

En av årsakene til det er en annen nordmann Smith kjenner godt: Thor Hushovd.

- Jeg har jo hørt at han pusler med planer om et norsk profflag foran 2017-sesongen. Det hadde vært strålende nyheter for norsk sykkelsport, men vi ønsker at Edvald fortsetter hos oss i mange år framover.

- Når starter denne prosessen?

- Det har bare gått ett år, men jeg er 100 prosent sikker på at vi ønsker å sette oss ned med Edvald allerede etter klassikerne for å diskutere en forlengelse av avtalen.

Edvald: - Jeg trives godt Boasson Hagen har fremdeles ferie, men er snart klar til å begynne oppkjøringen til den kommende sesongen.

Han bekrefter at debutsesongen hos MTN har stått til forventningene.

- Jeg trives kjempegodt, jeg. Det er et bra lagt og en trivelig gjeng. Jeg har fått mange sjanser til å vise hva jeg kan denne sesongen, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Slik det står nå, ser du på MTN-Qhubeka som laget du har mest lyst til å fortsette karrieren i?

- Man vet ikke hva som skjer i framtida og hvilke andre prosjekter som dukker opp. Jeg trives godt og vil absolutt snakke med dem, jeg kommer ikke til å bytte lag nå, etter kun ett år, uansett, svarer Boasson Hagen, som også sier han kjenner til Smiths ønske om å forlenge avtalen.

- Kan Thor Hushovds prosjekt være fristende for deg i framtida?

- Jeg må vite mye mer enn det jeg vet nå, for å ha lyst til det. Det må være mer konkret enn det jeg har lest om i mediene så langt.
 
Nye krav, ny kjørestil I forrige måned ble det klart at Mark Cavendish ankommer Boasson Hagens arbeidsgiver.

Det var nordmannen informert om allerede lenge før VM i Richmond ble unnagjort.

- Marks ankomst vil endre måten vi kjører ritt på, innrømmer Smith.

- Hvordan vil det påvirke Boasson Hagens frihet?

- Edvald ble nummer fem på Champs-Élysèes, men jeg ser likevel ikke på ham som noen spurter. Theo Bos har hatt den rollen hos oss. Jeg mener vi kan fokusere enda mer på Edvalds behov, og at han vil bli en bedre rytter med Cavendish på laget. De neste årene av hans karriere er svært viktig, og vi har ikke sett det beste av ham ennå. I årene som kommer håper vi han kan vinne Paris-Roubaix eller en VM-tittel, og vi ønsker at han er en del av vår familie i lang tid framover, presiser Smith.

Boasson Hagens manager, Birger Hungerholdt, ser ikke spesielt negativt på britens ankomst.

- Dette er noe vi har kjent til lenge, og selv om man sikkert kunne ha ramset opp noen negative punkter, så er det også positive ting han tilfører laget. Først og fremst et voldsomt vinnerinstinkt, ekstremt fokus og krav til både ham selv og andre. Det vil bli et helt annet fokus på å vinne sykkelritt hos MTN-Qhubeka, og det vil også slå positivt ut for Edvald, sier Hungerholdt.

Viktig brikke for Boasson Hagen Det er dessuten ikke bare Cavendish som kommer inn portene foran neste sesong, men også den eminente klassikerrytteren Bernhard Eisel.

- Eisel kan være en god mann for meg. Han har mye erfaring og er en god klassikerrytter, skryter Boasson Hagen.

Østerrikeren toppet også Alexander Kristoffs liste over ryttere som kunne erstatte Luca Paolini i Katjusja-laget.

Men Eisel hadde altså helt andre planer.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!